“Винні iPhone і Захід”: росіяни злякалися радіо і “фейкового Путіна”

Серед росіян намагалися "посіяти паніку".

MOSCOW, RUSSIA - APRIL 6: (RUSSIA OUT) Russian President Vladimir Putin gives a speech during the summit of Russian-Belarussian Supreme State Council, at the Grand Kremlin Palace on April 6, 2023 in Moscow, Russia. Belarus President Lukashenko arrived in Moscow with a two-days visit to attend an annual Russian-Belarussian Summit. (Photo by Contributor/Getty Images)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В ефірі радіостанцій, які ведуть мовлення на Ростовську, Бєлгородську, Воронезьку області, прозвучало “звернення Путіна про вторгнення українських військ і про оголошення воєнного стану”. Голос кремлівського диктатора говорив нібито про вхід військ на територію Курської, Бєлгородської та Брянської областей, про оголошення ВС на цих територіях, евакуацію вглиб РФ і про проведення загальної мобілізації. Про це повідомляє dev.ua.

Влада Бєлгородської та Воронезької областей заявила про злом радіочастот. Заступник голови комітету Держдуми Росії Антон Горєлкін уже висунув гіпотезу про “атаку з використанням західного програмного забезпечення”.

“Для зараження iPhone використовували вразливість в iMessage… Приблизно те саме із системами захисту ефірного і цифрового сигналу, які використовують наші телерадіокомпанії. Не здивуюся, якщо з’ясується, що на каналах, де здійснили “незаконне врізання”, використовувалися зарубіжні рішення”, – заявив Горєлкін.

Він порадив жителям країни-агресора розглядати західне ПЗ і iPhone як “потенційно небезпечні предмети”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.