Новий Mac Pro дуже дорогий. Але на $40 тисяч дешевший за топовий варіант на Intel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналісти The Verge порівняли вартість напередодні анонсованого комп’ютера Mac Pro з його версією 2019 року. Новинка працює на базі фірмових чипів Apple, а минула модель використовує платформу Intel. Свіжий Mac Pro у базовій комплектації коштує $6999, але чип можна замінити, додати оперативної пам’яті та дечого ще.

Виходить, що на американському ринку апгрейд на чип M2 Ultra – з 24-ядерним CPU, 76-ядерним GPU і 32-ядерним нейронним блоком – обійдеться в додаткову тисячу. $1,6 тис. піде на оперативну пам’ять – щоб вийшло 192 ГБ, $2,2 тис. – на SSD місткістю 8 ТБ, $149 – на фірмові мишу і трекпад Magic Trackpad. Головне – не забути коліщатка для корпусу (а це ще $400).

Сюди можна додати Final Cut Pro за $300 і Logic Pro за $200, а також докупити все необхідне ПЗ. Згідно з підрахунками The Verge, підсумкова сума виходить така: $12 947. Чимало, але на $40 тис. менше, ніж під час купівлі Mac Pro 2019 року в максимальній комплектації. Виходить, на зекономлене можна купити Pro Display XDR за $6 тис. і підставку для нього за $1 тис. Навіть у цьому разі залишаться гроші на придбання окулярів змішаної реальності Apple Vision Pro (причому на кілька пар). Тепер логіка Apple стає зрозумілішою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.