Apple анонсувала свій найпотужніший процесор в історії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні роки Apple зробила значні кроки в переході на власні процесори і останнє оголошення тільки переконало нас у цьому.

У межах цього анонсу нам показали вражаючу потужність чипа M2 Ultra. У той час як попередні версії чипа M2 в основному використовувалися в ноутбуках, Apple підняла планку з версією Ultra, яка тепер встановлена в останніх настільних комп’ютерах Mac Studio і Mac Pro.

M2 Ultra отримав помітні поліпшення продуктивності порівняно з попередниками. Це по суті два чипи M2 Max, об’єднаних в один, подібно до того, як M1 Ultra використовував два чипи M1 Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кількість ядер подвоїлася з 12 до 24. Графічні ядра також подвоїлися, пропонуючи до 76 ядер у топовій моделі.

Зросла і максимальний обсяг підтримуваної оперативної пам’яті – з 96 ГБ до вражаючих 192 ГБ.

Хоча така кількість оперативної пам’яті може бути зайвою для більшості користувачів, вона надає гнучкість і гарантію майбутньої працездатності для вимогливих завдань.

Apple підкреслює медійні можливості нових чипів, виділяючи їхню здатність обробляти складні завдання відеомонтажу. Зокрема, M2 Ultra може легко запускати одночасно 22 потоки 8K відеоформату ProRes, що робить його потужним інструментом для творців контенту та відеоредакторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.