Конференція WWDC 2023 відбудеться сьогодні. Ось що Apple може показати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже сьогодні відбудеться важлива конференція для всіх шанувальників Apple – WWDC 2023. Ми побачимо iOS 17 та інші системні новинки, але можуть бути й апаратні прем’єри, включно з довгоочікуваними окулярами AR/VR.

iOS 17 – революції немає, але зміни будуть

Насамперед варто підкреслити, що початкові витоки вказували на відсутність будь-яких важливих новин в iOS 17, але пізніше ми могли почути, що компанія Тіма Кука змінила плани, і оновлення має представити більшу ін’єкцію новинок.

Так, на нас чекають якісь нові рішення і зміни, але революції чекати не варто. Apple у випадку з iOS-розробкою йде більш дрібними кроками і зазвичай намагається не ризикувати, щоб не відштовхнути користувачів, які звикли до поточної концепції системи та інтерфейсу. Отже, що ми побачимо в iOS 17? Давайте перейдемо до короткого викладу інформації на даний момент.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед новинок має бути розумний режим відображення, який буде доступний після підключення iPhone до зарядного пристрою. Потім на екрані буде відображатися різна інформація, в тому числі погода, час, дата, поточний трек і багато іншого. Не виключено, що в цьому режимі смартфон стане центром управління пристроями розумного будинку, а також своєрідним розумним екраном, що пропонує, зокрема, доступ до Siri.

В iOS 17 з’явиться абсолютно новий додаток, який виконуватиме роль цифрового щоденника. Користувач зможе записувати в нього свої думки і дії, аналогічно більш класичному щоденнику. Крім того, він має поєднуватися з функціями здоров’я, а також включати додаткові опції, такі як виявлення друзів поблизу.

Оскільки ми вже торкнулися теми здоров’я, слід додати, що Apple має намір впровадити функцію відстеження настрою та емоцій. Ви зможете записувати свій настрій щодня, використовуючи набір питань, на які вам потрібно буде відповісти. Крім того, в додатку “Здоров’я” мають з’явитися нові можливості, пов’язані з введенням даних, що стосуються зору користувача.

Додаток Wallet ось-ось зазнає серйозних змін, але подробиці тут невідомі. Ми також побачимо новини для додатка Find My. Ба більше, подейкують про можливість завантаження додатків з-за меж App Store. Це пов’язано з тиском Євросоюзу, тому не виключено, що ця опція з’явиться тільки в Європі. Нам ще належить отримати зміни в Центрі управління, а також про краще використання Dynamic Island.

watchOS 10 – буде дуже цікаво

Якщо поточні витоки підтвердяться, watchOS 10 може виявитися найбільшим оновленням за всю історію цієї операційної системи. Очікується, що Apple внесе серйозні поліпшення, а також оновить інтерфейс. В оновленому проєкті велика увага приділяється віджетам, і все це має нагадувати “стеки віджетів”, уже відомі з iOS.

Варто додати, що новий інтерфейс буде доступний у вигляді накладення на будь-який циферблат. Повідомляється, що доступ до віджетів можна отримати за допомогою циферблата Digital Crown. У додатки Apple також внесено зміни, які дозволять краще використовувати великі екрани Apple Watch Ultra. Також будуть невеликі зміни і численні поліпшення.

iPadOS 17 і macOS 14 – ми мало що знаємо

Як для iPadOS 17, так і для macOS 14 кількість чуток і різної інформації була мізерно малою. Це може бути пов’язано з тим, що новин буде мало або Apple зуміла зберегти найцікавіші новини в секреті. Обидва сценарії рівноймовірні.

Очікується, що iPadOS 17, нарешті, отримає додаток “Здоров’я”, а також має з’явитися новий додаток для журналу, який ми також побачимо в iOS 17. Також ходять чутки, що Apple представить більше можливостей для персоналізації екрана блокування і, можливо, ті ж новини в Find My, що піде на iPhone.

Зі свого боку, macOS 14 може отримати додаток для щоденного журналу і поліпшення в додатку “Локатор”. Ми, ймовірно, також побачимо невеликі поліпшення і різні нововведення. Тут я б скоріше зосередився на досить нудному оновленні.

Новини обладнання на WWDC 2023

Конференція WWDC цього року може також рясніти апаратними прем’єрами, які для деяких людей можуть бути не менш або навіть більш цікавими, ніж зміни в операційних системах і застосунках.

Почнемо з 15-дюймового MacBook Air, чутки про який ходять уже досить давно. Багато в чому він нагадуватиме базову 13-дюймову модель. Таким чином, ми отримаємо дуже схожий дизайн з вирізом вгорі екрана, тонкий корпус, але, звичайно, екран більшого розміру. Його серцем має стати система Apple M2, уже відома за іншими комп’ютерами Mac. Також повідомляється, що ціна буде на 500 доларів більшою, ніж у 13-дюймового MacBook Air.

Неофіційна інформація вказує на презентацію оновленої версії Mac Studio , тобто найпотужнішого комп’ютера з процесором Apple. У зв’язку з тим, що поточне покоління було показано трохи більше року тому, зміни, ймовірно, стосуватимуться переважно процесора – на зміну M1 Ultra прийде продуктивніший M2 Ultra. Для трохи менш вимогливих користувачів буде версія з системою M2 Max на борту.

Найбільшою апаратною прем’єрою, а також найцікавішим моментом всього заходу можуть стати окуляри Reality Pro. Передбачається, що вони пропонують як доповнену реальність, так і змішану реальність. Усе це завдяки використанню найкращих апаратних характеристик (включно з двома мікросвітлодіодними екранами 4K), що випереджають багато конкуруючих рішень. Зрозуміло, серцем тут буде фірмовий процесор Apple, можливо, заснований на одній з версій чіпа Apple M2.

Окуляри мають працювати під управлінням нової системи xrOS, ймовірно, на базі iOS. Це означає, що протягом усієї WWDC (захід – це не тільки основна конференція) відбуватимуться спеціальні майстер-класи для розробників, де Apple покаже нові інструменти для проектування додатків.

На жаль, очікується, що окуляри коштуватимуть близько 3000 доларів, тому вони будуть продуктом для небагатьох. Очікується, що вони надійдуть у продаж наприкінці цього року.

Як дивитися WWDC 2023?

Конференція WWDC відбудеться в понеділок, 5 червня 2023 року. Вона розпочнеться о 19:00 за Європейським часом. Його можна буде подивитися на сайті Apple, а також на офіційному каналі компанії в YouTube. Ми також запрошуємо вас стежити за всіма найцікавішими новинами разом з iTechua.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.