Будьте обережнішими, клієнтів Укрпошти атакували СМС-шахраї: у компанії терміново звернулися до українців

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Клієнти Укрпошти почали скаржитися на незвичайні СМС-повідомлення нібито від поштового оператора, в яких їм пропонується перейти за посиланням і зробити запит на доставку. У компанії роз’яснили ситуацію. Про це повідомляє сайт ” Хвиля “, посилаючись на Фейсбук-сторінку Укрпошти.

«Підкажіть, будь ласка, я отримала таке повідомлення:

«Через відсутність адреси Ваша посилка не може бути доставлена. Будь ласка, вирішіть цю проблему. Ви можете оновити адресу та зробити новий запит на доставку» , — йдеться у повідомленні.

Також там вказано активне посилання, яким нібито потрібно перейти, щоб зробити запит на доставку. Номер відправника СМС не схожий на українські телефонні номери.

У АТ «Укрпошта» наголосили, що закликають клієнтів не реагувати на таку інформацію, адже це шахрайське розсилання. Служба інформаційної безпеки Укрпошти вже займається цим питанням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також у компанії дали кілька порад, як не постраждати від шахрайської атаки. Клієнтам радять:

  • перевіряти адресата. Розсилка шахрайських листів здійснювалася з фальшивої електронної адреси.
  • перевіряти посилання у листі та не переходити за сумнівними. Єдиний вірний сайт “Укрпошти” ukrposhta.ua.
  • не вводити дані своїх банківських карток не перевіривши безпеку ресурсу. Якщо користувач вводить дані банківської картки – шахраї отримують доступ до неї. У випадку, якщо зловмисники отримали дані картки — потрібно звернутися до банку, в якому було видано картку, заблокувати її та перевипустити платіжну картку для запобігання зняттю шахраями коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.