Терміново видаліть цей додаток: він вас підслуховує і краде файли

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці з кібербезпеки вказали на незвичайний приклад поведінки шкідливого застосунку. Програма iRecorder Screen Recorder з’явилася в Google Play восени 2021 року, і довгий час до неї не було претензій. У програми були десятки тисяч завантажень, високі оцінки та позитивні відгуки. Але потім усе змінилося.

Спочатку iRecorder Screen Recorder призначено для запису дисплея смартфона. Через рік після релізу для програми вийшло оновлення, яке перетворило звичайну програму на шкідливу. Кожні 15 хвилин iRecorder Screen Recorder таємно вмикає мікрофон, протягом хвилини робить запис і потім відсилає його на сервери зловмисників. Крім того, додаток може надсилати хакерам інші файли зі смартфона.

Нещодавно в Google виявили “неетичну поведінку” iRecorder Screen Recorder і видалили програму з Google Play, як і решту розробок компанії Coffeeholic Dev. Однак видалення з Google Play не означає, що десятки тисяч уже скачаних iRecorder Screen Recorder зникнуть з користувацьких смартфонів – вони, як і раніше, під загрозою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.