Viber звернувся до всіх своїх користувачів в Україні. Особлива інформація для пенсіонерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Viber попереджає про новий метод шахрайства у месенджері

Що робити не можна

Служба підтримки Viber отримала інформацію про новий спосіб, який можуть використовувати шахраї. Він ґрунтується на отриманні коду верифікації через дзвінок, повідомляє прес-служба Rakuten Viber .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми вивчили цю ситуацію і вже вжили заходів, щоб захистити користувачів, але вважаємо за важливе розповісти, як це працює. Для активації нового пристрою Viber користувач месенджера може запросити вхідний дзвінок. Останні чотири цифри номера телефону від цього вхідного дзвінка і є кодом активації», — розповіли фахівці компанії.

Шахраї обманним шляхом просять користувачів поділитися номером телефону цього вхідного дзвінка, користувачі повідомляють його і таким чином шахраї активують обліковий запис користувача.

Viber закликає до обережності пенсіонерів

Viber нагадує про необхідність бути уважнішими та обережнішими в digital-середовищі, не повідомляти коди для активації з повідомлень або дзвінків третім особам, а також допомагати близьким, якщо відбувається щось підозріле. Безпека користувачів – це один із ключових пріоритетів для Viber.

З 2016 року всі основні функції месенджера захищені наскрізним шифруванням за промовчанням, у тому числі це стосується особистих та групових чатів, особистих аудіо- та відеодзвінків, обміну медіафайлами та безпеки всіх пов’язаних пристроїв користувача.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.