Українську ППО буде посилено додатковими комплексами NASAMS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незабаром у розпорядженні ЗСУ опиняться додаткові ЗРК NASAMS. Вони будуть поставлені з Норвегії. Про це журналістам повідомив Руслан Стефанчук, який обіймає посаду спікера ВРУ.

Днями члени української делегації побували на норвезькому заводі, який займається виробництвом комплексів NASAMS. За словами Стефанчука, він зустрівся з президентом Konsberg Еріком Лі. Чиновник повідомив топ-менеджеру, що Україна повинна перемогти в розв’язаній Росією війні. Норвегія їй у цьому допоможе. Лі запевнив Стефанчука в тому, що нові ЗРК NASAMS будуть поставлені в Україну найближчим часом.

Зараз на озброєнні ЗСУ перебуває дві батареї комплексів NASAMS. У рамках військової підтримки США розмістили замовлення на постачання Україні шести ЗРК. Ще один ЗРК замовила Канада. Не так давно офіційний Осло озвучив плани щодо передачі ЗСУ двох вогневих взводів NASAMS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Батарея NASAMS може складатися з різної кількості компонентів. Найчастіше до її складу входять три вогневі взводи. На озброєнні кожного взводу перебувають радар Sentinel, 2-3 ПУ, оптична станція MSP500 і автомобіль управління. Кожен взвод здатний відбивати атаки з повітря як в автономному режимі, так і у зв’язці з іншими вогневими взводами у складі батареї ЗРК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.