Європа заборонить Apple та іншим виробникам гаджетів нахабно брехати покупцям про час автономної роботи їхніх пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Європейський парламент розробив новий законопроєкт щодо поліпшення маркування споживчої електроніки, який передбачає заборону на використання характеристик продуктів, що вводять в оману.

Директива також націлена на використання необґрунтованих екологічних заяв на упаковці та в рекламних матеріалах. Наприклад, компанії не зможуть маркувати свої девайси “екологічно чистими”, якщо це не підкріплено прямими доказами.

Крім того, законопроєкт передбачає чітке маркування вартості ремонту гаджета і будь-яких потенційних обмежень на заміну компонентів з боку виробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Етикетки на продуктах інформуватимуть громадян про те, які товари гарантовано прослужать довше, а виробники, чиї товари довговічніші, отримають більший прибуток, – заявила Біляна Борзан, віцепрезидентка Прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європейському парламенті.

У супровідному прес-релізі також згадується, що новий закон вимагатиме від виробників забезпечення повної взаємодії зі сторонніми аксесуарами, такими як зарядні пристрої та запчастини.

Новий проєкт уже ухвалено, а незабаром мають розпочатися переговори між Європарламентом і країнами-членами ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.