WhatsApp отримає круту функцію, яка залишить Telegram і Viber далеко позаду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У месенджері WhatsApp з’явилася нова функція, аналогів якої не пропонує жоден популярний месенджер. Про це пишуть у The Verge.

Згідно з джерелом, команда розробників WhatsApp анонсувала нову функцію приватності для месенджера, яка дасть змогу користувачам захистити особливо секретні або інтимні листування. Незабаром будь-який чат можна буде заблокувати за допомогою код-пароля або біометрії смартфона, і переглянути його вміст без підтвердження особи буде неможливо.

Раніше WhatsApp вже повністю перейшов на наскрізне шифрування всіх листувань, але воно захищає діалоги лише від віддаленого злому – людина, яка отримала доступ до розблокованого смартфону, однаково зможе прочитати всі ваші листування. З новою функцією користувач отримає можливість організувати щось на кшталт секретної папки, в яку зможе додати будь-яку кількість чатів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники кажуть, що попрацювали також і над push-повідомленнями: коли на смартфон надійде повідомлення із захищеного чату, WhatsApp не відображатиме ні ім’я відправника, ні вміст повідомлення.

Ні в Telegram, ні у Viber, ні в Signal зараз немає можливості захистити окремі чати за допомогою пароля або біометрії. Telegram дає змогу встановити пароль на вхід у застосунок, але захист у WhatsApp буде більш гнучким і зручним – вам не доведеться без кінця сканувати палець або обличчя для входу в месенджер.

WhatsApp повідомляє, що нова функція розгортається поступово і незабаром стане доступна всім користувачам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.