Поневолення людства: нейромережі, які вже можна випробувати

Нейромережі – це комп’ютерна технологія, яка дає змогу комп’ютерам багато чого вчитися і думати подібно до людей. Вони використовуються в багатьох сферах життя, щоб обробляти велику кількість даних і знаходити складні взаємозв’язки в інформації. І зараз усі, кому не лінь, генерують картинки і фото з нейромережі. У цій статті ми докладніше розглянемо, як це працює і де вони застосовуються.

DALL-E 2

Розроблено нову версію нейромережі DALL-E, призначеної для перетворення текстових описів на зображення. Завдяки навчанню на мільярдах зображень нейромережа може генерувати малюнки складних форм і різних стилів. Наприклад, вона може зобразити технобуйвола, космічного ковбоя або гігантського ведмедя. Обмеження полягає лише в тому, що створення нових зображень можливе тільки в рамках ліміту і доведеться заплатити за додаткові картинки.

ChatGPT

Сервіс ChatGPT, створений тією ж командою, що і Dall-e. Ця унікальна нейромережа є текстовим чатом, який дає змогу спілкуватися з її штучним інтелектом. Однак її особливість полягає в тому, що вона здатна розуміти контекст.

Наприклад, користувач може попросити написати нейромережу текст про перемогу в Нобелівській премії з хімії, згадуючи в ньому важливі факти про зміну клімату. ChatGPT швидко впорається з цим завданням.

Крім того, нейромережа може допомогти користувачеві в написанні алгоритмів на Python або полагодити код. Однак, ця можливість обмежена англійською мовою, якою поки що працює нейронка. У ChatGPT вже закладається потенціал для створення креативних доводчиків, виходячи з Pelevin фантазій.

RemoveBg

RemoveBg – це інструмент, який призначений для видалення фону з картинок. Використовувати його дуже просто: завантажте фотографію та отримайте результат лише за кілька секунд. Раніше сервіс працював тільки з фотографіями людей, але тепер він може обробляти й інші об’єкти на передньому плані.

Основні функції абсолютно безкоштовні, але при використанні безкоштовної версії підсумкове зображення буде малого розміру. Якщо вам необхідно отримати оригінальне зображення без фону, доведеться заплатити за послуги сервісу.

Lensa

Одна з найпопулярніших графічних нейромереж у поточному році представлена у вигляді доступного сервісу, який можна використовувати через мобільний застосунок. Ця система має великий набір можливостей, але найбільш вражаючою функцією є можливість створення приголомшливих портретів у різних стилях на основі ваших фотографій.

Для використання системи необхідно завантажити від 10 до 20 фотографій з різних ракурсів, після чого вибрати бажаний стиль для створення портрета. Після обробки, нейромережа надає результат у вигляді добірки зображень. Майже всі зображення підкреслюють ваш найкращий бік: тонший, привабливіший, витонченіший і без дефектів.

Midjourney

Це нейромережа, яку не так просто використовувати. Реєстрація здійснюється лише за інвайтами, інтерфейс виглядає доволі заплутаним, а запити необхідно робити за допомогою окремого каналу. Однак, не дивлячись на таку складність використання, художники відзначають, що Midjourney.com є одним з найбільш корисних інструментів для створення художніх творів. Робота нейромережі дає змогу створювати унікальні та красиві роботи, здатні викликати емоційний відгук у глядача. У підсумку, незважаючи на свою складність використання, Midjourney.com стає незамінною нейромережею для художників і поціновувачів мистецтва, які хочуть створювати твори високої якості.

Що чекає на нас у майбутньому

Щороку нейромережі все більше і більше проникають у різні сфери життя. Художники, копірайтери, кінематографісти та ретушери відчувають на собі наслідки цього прориву технологій. Навіть водії вже замислюються про те, як їхнє майбутнє пов’язане з автопілотом.

Відмовитися від використання нейронних мереж неможливо, і, найімовірніше, їхній вплив на навколишній світ посилюватиметься день у день. Якщо ви турбуєтеся про можливість втратити роботу через нейронні мережі, можете піти навчатися на дата-сайентиста. Вони займатимуться створенням алгоритмів і нейромереж, які будуть використовуватися в усьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.