США потрібно більше грошей, щоб позбутися обладнання Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відтоді як США оголосили Huawei і ZTE загрозою національній безпеці через ймовірне шпигунство, вартість вилучення їхнього обладнання постійно збільшується. США запровадили проти них санкції у 2019 році, і наразі триває кампанія з повного позбавлення цих компаній з американської землі. Тепер здається, що США потрібно ще більше грошей, щоб завершити таку роботу.

У 2021 році Федеральній комісії зі зв’язку США було виділено фінансування в розмірі $1,9 млрд, щоб допомогти операторам зв’язку замінити обладнання від Huawei і ZTE на альтернативне. Два роки потому з’ясувалося, що США потрібно ще більше грошей, тобто ще $3,08 млрд, щоб довести проєкт до кінця.

Чому США потрібно більше грошей, щоб завершити роботу?

Якщо за цей час не з’являться додаткові витрати, США витратять на заміну інфраструктури загалом $5 млрд. Однак через брак коштів Федеральна комісія зі зв’язку вирішила розставити пріоритети. Першими в черзі на компенсацію стоять оператори зв’язку з більш ніж двома мільйонами користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, що США потрібні додаткові гроші для завершення роботи, вони також чинять тиск на європейські країни, щоб ті зробили те саме. Поки що підкорилися тільки Швеція і Велика Британія. Остання прогнозує, що повна заміна інфраструктури Huawei триватиме до 2027 року. Інші країни продовжують вести бізнес із китайськими компаніями, і наразі 41% європейської інфраструктури 4G покладається на технології Huawei.

Оскільки США потрібно більше грошей, щоб позбутися Huawei, деякі країни ЄС вирішили піти своїм шляхом. Німеччина, Польща, Португалія та Австрія продовжують використовувати обладнання Huawei і для 5G-мереж.

Берлін каже, що сам вирішить, чиє обладнання він буде використовувати. Це означає, що вони не піддадуться американському тиску. Нещодавно повідомлялося, що тільки оператор Vodafone у Німеччині витратить 2,8 мільярда євро на заміну обладнання Huawei.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.