Monobank зробив важливе попередження: банк заарештує рахунки півмільйона українців, у чому причина

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Український банк monobank попередив, що у зв’язку з новими змінами в законодавстві змушений повернути арешти, що знімалися під час дії воєнного стану. Це стосується близько 436 тисяч клієнтів.

Банкір пояснює, що причина у набранні чинності законом №3048-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану”.

Раніше діяла постанова уряду, яка знімала арешти виконавчої служби на суму, меншу за 100000 грн, на час дії воєнного стану. Закон фактично скасовує норми, запроваджені документом Кабміну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Закон №3048-IX (законопроєкт №8064) передбачає, що клієнти з арештами можуть користуватися сумою в розмірі двох мінімальних зарплат (станом на 9 травня – 13 400 грн). Водночас це можливо за умови, що виконавець провадження передасть банку постанову на зняття арешту на суму двох мінімальних зарплат за одним із рахунків клієнта. Клієнт має самостійно звернутися до виконавця або запустити цей процес.

“Оскільки закон набув чинності, ми маємо повернути арешти, які знімали на час дії воєнного стану. Це торкнеться 436 тисяч наших клієнтів. Дуже шкода, але ми нічого не можемо з цим вдіяти. Усі банки будуть його виконувати”, – зазначив Гороховський.

Наразі інші банки не уточнювали, як діятимуть після набрання законом №3048-IX чинності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.