HDD стали ненадійними. У середньому вони ламаються через 2.5 роки використання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Backblaze поділилася результатами власного дослідження надійності жорстких дисків (HDD). Експерти перевірили 17 155 накопичувачів, що вийшли з ладу, і встановили, що в середньому відмова настає через 2 роки і 6 місяців після початку експлуатації. У дослідженні використовувалися диски великої ємності від Seagate, Toshiba, HGST і Western Digital (WDC), 72 різні моделі, які експлуатувалися в центрах обробки даних.

Фахівці зібрали результати в таблицю, що показує середній вік окремих жорстких дисків на момент їхнього виходу з ладу. Тут сильно виділяється Seagate ST12000NM0007 на 12 ТБ, який зазвичай ламається всього через 1 рік і 6 місяців експлуатації. За виробниками загалом найбільш схильні до збоїв диски Seagate, а моделі Western Digital служать довше за конкурентів.

У дослідженні Backblaze дійшла висновку, що 2015 рік став періодом до і після, для виробників HDD. Оскільки з цього року компанії зосередилися на збільшенні продуктивності та обсягу накопичувачів, що позначилося на їхній довговічності. Для поліпшення характеристик вони виконали регулювання розмірів, що скорочує допуск між рухомими частинами, що, мабуть, впливає на механічні пошкодження і зносостійкість дисків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.