Генеральний директор Open AI: ера віддаленої роботи закінчилася. І в чомусь він має рацію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сем Альтман, генеральний директор Open AI і творець ChatGPT, публічно висловився про позитивні сторони виконання професійної роботи в офісі. Він вважає, що найгіршою помилкою технологічної індустрії було те, що кожен міг перейти на віддалену модель роботи.

Чи справді це кінець віддаленої роботи?

На нещодавній конференції ірландсько-американської фінтех-компанії Stripe Альтман поділився своїми думками про технології майбутнього. Дискусія торкнулася небезпек розвитку штучного інтелекту, а також системи роботи в технологічних компаніях. Альтман заявив, що тотальна віддалена робота – це невдалий експеримент, проведений під час пандемії. Це не перші подібні речення, виголошені генеральним директором Open AI, про що свідчать, зокрема, його твіти, опубліковані в січні цього року.

Альтман говорив переважно про стартапи, де, за його словами, віддалена робота вбиває креативність. Він припустив, що якщо компанія перебуває на початкових етапах розробки продукту, працівникам потрібен час, щоб взаємодіяти в команді. Засновник Open AI зазначає, що сучасних технологій, які б полегшили віддалену роботу на повну потужність і з достатньою ефективністю, поки що не існує, тому співробітникам не варто виконувати свої обов’язки з дому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я думаю, що однією з найгірших помилок технологічної індустрії за довгий час було те, що всі думали, що можуть перейти на віддалену роботу назавжди, а стартапам не обов’язково бути разом. Я б сказав, що на цьому експеримент закінчився, і технології ще не настільки розвинені, щоб люди могли працювати повністю віддалено завжди, особливо в стартапах.

Сем Альтман на конференції Stripe

Відомо, що Альтман також є прихильником відповідального використання штучного інтелекту і усвідомлює ризики його зловживання. Він також говорив на цю тему на конференції, додавши, що до ШІ потрібно ставитися з “надзвичайною серйозністю”, оскільки з розвитком технології можуть виникнути “екзистенціальні ризики”, пов’язані з розвитком технології. Схожої думки дотримується і “хрещений батько” штучного інтелекту Джеффрі Хінтон, який нещодавно звільнився з Google і висловив свою стурбованість наслідками гонки, яку очолили найбільші технологічні компанії світу.

Як повідомляє Reuters, найближчим часом Альтман зустрінеться з віце-президентом США Камалою Гарріс, генеральним директором Microsoft Сатьєю Наделла і виконавчим директором Google Сундаром Пічаї, щоб обговорити питання, пов’язані з розвитком штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.