Єврокомісія заборонить продаж iPhone, якщо Apple хитруватиме з Type-C роз’ємом

Євросоюз ухвалив закон, згідно з яким після 2024 року буде заборонено продаж усіх портативних пристроїв, які не використовують порт USB-C для заряджання та передачі даних. Багато виробників давно виконали всі вимоги і у них немає причин для занепокоєння, проте Apple – одна з небагатьох компаній, яка наполегливо дотримується свого роз’єму Lightning. Щоб не втратити величезний ринок, купертинівці перейдуть на Type-C вже у вересні цього року, разом із наступним поколінням iPhone 15. Однак були інсайди, що компанія, абсолютно в своєму стилі, обмежить функціональність роз’єму Type-C, який зможе розкрити весь своєї потенціал тільки при використанні фірмових кабелів, зарядних пристроїв і аксесуарів Apple (з сертифікацією MFI). Ця інформація не вислизнула від Євросоюзу.

Як повідомляє Die Zeit, європейський комісар з промисловості Тьєррі Бретон повідомив Apple у листі, що обмеження роз’єму USB-C – це погана ідея. “Пристрої, що не відповідають вимогам універсального зарядного пристрою, не будуть допущені до продажу на ринку ЄС”, написав політик. До кінця року ЄС опублікує керівництво щодо забезпечення однакового тлумачення закону.

Це не єдине зобов’язання, яке Євросоюз поклав на гіганта з Купертіно. Уже в наступному випуску операційної системи iOS, нарешті, буде дозволено встановлення застосунків зі сторонніх джерел. Але ще належить побачити, як цю зміну буде реалізовано на практиці. Тобто чи буде установка обмежена тільки офіційними магазинами додатків, або ж на iPhone можна буде встановити “зламані” версії софту, як це дозволяють робити Android-смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.