У Telegram з’явилася реклама, яку можна відключити, тільки оформивши підписку

Telegram Messenger logo on the App Store is seen displayed on a phone screen in this illustration photo taken in Poland on January 14, 2021. Signal and Telegram messenger apps gained popularity due to the new WhatsApp's privacy policy. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Павло Дуров ще 26 жовтня 2021 року анонсував появу в Telegram реклами, необхідної для розвитку месенджера. Водночас спочатку Telegram позиціонувався як месенджер, повністю незалежний від рекламодавців.

Але зараз користувачі месенджера почали стикатися з рекламними постами. Реклама позначається плашкою “Спонсоровано” або Sponsored, щоб користувачам було зрозуміло, що це не повідомлення каналу.

Коли вперше йшлося про рекламу в Telegram, Дуров обіцяв, що такі пости не виходитимуть за рамки тематики каналів, на яких публікуються. На практиці це не так: наприклад, на каналах ЗМІ можуть з’являтися рекламні пости про красу і б’юті тощо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо деяких деталей: для показу реклами не збираються дані користувачів, тому всі підписники того чи іншого каналу бачитимуть один і той самий рекламний пост; власники каналів нічого не мають від публікації реклами і не можуть впливати на її появу, а вимкнути такі пости можна, тільки оформивши платну підписку.

До слова, усі посилання з реклами – внутрішні і не ведуть на сайти, в інші месенджери або соцмережі. Тематику каналів, на яких розміщуватимуться рекламні пости, вибирає рекламодавець. Мінімальна вартість публікації реклами – €2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.