Новини України та Світу

Стосується всіх клієнтів: ПриватБанк застосував глобальне оновлення

Share

Найбільша фінансова установа в Україні за кількістю клієнтів ПриватБанк поділилася з клієнтами про важливу зміну, націлену на їхню безпеку.

ПриватБанк став партнером кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай , яку проводять Національний банк України та Кіберполіція з середи, 3 травня.

Суть кампанії в тому, щоб покращити обізнаність громадян щодо основних правил безпеки під час здійснення безготівкових розрахунків, особливо в Інтернеті.

Вказується, що під час воєнного стану шахрайство з банківськими рахунками не зникло. Навпаки, зросли випадки кібершахрайства та кіберзлочинності.

За 2022 рік приблизно 86% випадків шахрайства з платежами сталися саме в мережі Інтернет, при цьому лише у 14% – через фізичні пристрої: у торгових мережах, банкоматах та пристроях самообслуговування.

У ПриватБанку постійно проводять комплексну роботу щодо протидії шахрайству. Кожне звернення клієнтів щодо шахрайства допомагає відстежувати тренди та коригувати алгоритм дій.

Завдяки новій кампанії ПриватБанк, НБУ та Кіберполіція мають намір нагадати громадянам, особливо молоді як активним користувачам, важливі правила платіжної безпеки.

Вони мають намір якнайбільше українців ознайомити з правилами безпеки, підвищити обізнаність серед населення та продовжити формувати безпечну культуру поведінки у віртуальному просторі.

Також українцям нагадали основні правила, які збережуть ваші гроші на карті:

  • Необхідно тримати в секреті SMS-коди від банків та мобільних операторів, не розголошувати стороннім три цифри на звороті картки – CVV-код. Те саме стосується логінів та паролів від інтернет-банкінгу;
  • Перед тим як вводити дані банківської картки на якомусь інтернет ресурсі, варто спершу перевірити URL-адресу. Відмінності можуть свідчити про те, що ви опинилися на фішинговому сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Нові Apple Watch стануть тоншими і отримають більші екрани

    Як ми вже повідомляли сьогодні, Apple, схоже, взяла курс на зміну дизайну своїх продуктів. Якщо…

    17.06.2024

    Microsoft закликає не боятися переходу з Windows 10 на Windows 11, розвінчуючи популярні міфи

    Компанія Microsoft продовжує заохочувати своїх користувачів, які все ще використовують Windows 10, перейти на операційну…

    17.06.2024

    Дизайн Galaxy Watch 7 Ultra показали на новий рендерах

    Samsung поки не анонсувала випуск смарт-годинника Galaxy Watch7 Ultra, але це не завадило інсайдерам опублікувати…

    17.06.2024

    Послуга пересилання СМС через супутник в iOS 18 буде платною

    Два роки тому, одночасно з випуском iPhone 14, Apple впровадила можливість надсилання текстових повідомлень через…

    17.06.2024

    Чому швидкість інтернету невпинно зростає

    Якщо автомобілі вже багато років їздять міськими вулицями з дозволеною швидкістю 60 км/год і ця…

    17.06.2024

    iPhone 17 успадкує головну фішку від iPad Pro

    Відразу кілька гаджетів Apple отримають новий корпус. Про це повідомляє Марк Гурман із Bloomberg. У…

    17.06.2024