У штаті США можуть заборонити майже всі соціальні мережі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Губернатор штату Монтана Грег Джанфорте спробував переглянути законопроєкт штату про “заборону TikTok” за допомогою альтернативного формулювання, яке може випадково заборонити майже всі соціальні мережі в штаті.

Переглянутий текст спрямований на додатки соціальних мереж, які збирають особисту інформацію та надають її “іноземним противникам”. Однак, оскільки більшість соціальних мереж збирають і передають таку інформацію іноземним організаціям, новий законопроєкт може фактично заборонити всі соціальні медіа-платформи в Монтані.

Широке визначення “особистої інформації”, що використовується в проєкті, охоплює імена та прізвища, контактну інформацію в Інтернеті та імена користувачів, які притаманні концепції соціальних мереж. Отже, якщо будь-яка компанія соціальних мереж дасть змогу будь-якому користувачеві в іноземній ворожій країні бачити контент користувача з Монтани, вона буде заборонена. Крім того, щоразу, коли користувач з однієї з цих країн отримує доступ до контенту, платформи будуть піддаватися штрафу в розмірі $10 000.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що текст законопроєкту не переглянуто. До чого це призведе – покаже час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.