Новини України та Світу

Pixel 7a, складаний Fold і Android 14: що покаже Google на конференції I/O 2023

Share
Час читання: 3 хв.

Щорічний травневий захід Google I/O відбудеться вже за тиждень. Пошуковий гігант приготував цікаві новинки, зокрема доступний Pixel 7a, складаний смартфон і планшет. Також розробники компанії розкажуть докладніше про апдейт ОС Android 14 та інтеграцію ШІ-фішок у сервіси Google. Ось усе, що відомо про майбутні анонси.

Pixel 7a

За інсайдерськими відомостями, сьоме покоління бюджетних “пікселів” може стати останнім у серії. Ймовірні причини – зросла ціна і характеристики, які майже не поступаються флагманським побратимам. Очікується, що Pixel 7a оснастять 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю FHD+ і частотою оновлення 90 Гц. Гаджет побудований на процесорі Tensor G2, який перекочував із Pixel 7 Pro.

Апарат отримає 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 і накопичувач стандарту UFS 3.1 на 128 ГБ. Основна камера подвійна: головний датчик (64 Мп, OIS) і надширик (12 Мп). На передній панелі – фронталка з роздільною здатністю 13 Мп. За автономність відповідає АКБ ємністю 4400 мАг з підтримкою 20-ватної зарядки (як бездротової, так і по кабелю).

Pixel 7a функціонує під управлінням ОС Android 13. Гаджет буде доступний у наступних кольорах: чорному, білому, світло-блакитному і яскраво-коралловому. Попередня стартова ціна – 499 доларів.

Android 14

Оновлення “зеленого робота” отримає назву Upside Down Cake. З бета-версій системи стали відомі деякі нововведення. Наприклад, з’явиться параметр, що дає змогу вмикати прозору панель навігації у всіх додатках. Додадуть нативну підтримку клонування софту, а також опції роздільного управління гучністю рингтонів і повідомлень. Стороннім магазинам ПЗ нададуть доступ до апдейту програм у фоновому режимі.

Впровадять створення шпалер на основі емодзі. У меню Emoji Lab вийде згенерувати унікальне зображення з візерунками у вигляді смайликів, вибравши вподобаний патерн і бажаний колір. Ще Android 14 отримає розширену підтримку жестів із зовнішніх клавіатур, оснащених трекпадом. А опція Predictive Back забезпечить попередній перегляд попереднього екрана після довгого тапа по кнопці “Назад”.

Це лише частина особливостей майбутнього оновлення. Більше деталей про Android 14 розкриють на конференції I/O 2023.

Pixel Fold

Цей смартфон стане першим складним пристроєм Google. Діагональ зовнішнього дисплея складе 5,79 дюйма (2092×1080), а внутрішнього – 7,69″ (2208×1840). Обидві OLED-панелі підтримують частоту розгортки 120 Гц. У складеному стані гаджет виділяється відносно тонкими рамками. Передбачено підекранний сканер відбитків.

Продуктивність забезпечить чипсет Tensor G2 укупі з 12 ГБ ОЗП (LPDDR5) і накопичувачем (UFS 3.1) невідомої ємності. Повідомляється про 48-мегапіксельну основну камеру (f/1.7), яку доповнять телефото (10,8 Мп) і надширик (10,8 Мп). Фронтальних сенсора два: зовнішній (10 Мп) і внутрішній (8 Мп). Апарату приписують батарею ємністю 5000 мАг, але про потужність зарядки відомостей немає. Орієнтовна вартість Pixel Fold – 1400 доларів.

Pixel Tablet і Google AI

На заході також дебютує планшет Pixel Tablet. З чуток, він отримає 11-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2560х1600, процесор Tensor G2, 8 ГБ оперативки і 128/256 ГБ вбудованої пам’яті. Гаджет вийде в білому (Porcelain) і темно-сірому (Haze) забарвленні. Ціна Pixel Tablet у Європі складе 600-650 євро.

Ще на заході фахівці “корпорації добра” розкажуть про інтеграцію штучного інтелекту в сервіси Google Workspace (Docs, Slides, Gmail і не тільки). Серед особливостей ШІ: генерація зображень, автоматичні зведення з відеозустрічей у Google Meet і нейромережева допомога при написанні текстів. До того ж будуть представлені функції чат-бота Bard у пошуковику і поліпшення “Google Асистента”.

Google I/O 2023 відбудеться 10 травня.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Google
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024