У Telegram поширюється новий вірус для девайсів Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі поширюється новий вірус, який вражає macOS. Про це пишуть у MacRumors.

Згідно з джерелом, шкідливе ПЗ під назвою Atomic macOS Stealer (AMOS) вперше з’явилося в Telegram. Невідомий зловмисник продає його через месенджер усім охочим, цінник за його використання – $1000 на місяць. Однак потенційно малварь здатна окупити цю суму кілька разів.

AMOS поширюється всередині інсталяційних пакетів різних нешкідливих на перший погляд додатків. Він призначений для крадіжки особистих даних з комп’ютера Mac, насамперед його цікавлять логіни і паролі від акаунтів, а також доступ до криптогаманців Binance і Electrum.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, вірус без зусиль отримує доступ до системної інформації, “зв’язки ключів”, файлів робочого столу і навіть пароля розблокування macOS. Він проникає в будь-які браузери і витягує інформацію автозаповнення банківських карт, паролі, кеш і cookie.
Найпростіший і непомітний спосіб отримати малварь – завантаження і розпакування зараженого dmg-архіву будь-якого додатка. Щоб уникнути небезпеки, завантажуйте програми тільки з App Store або з офіційних сайтів їхніх розробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.