Apple готує секретні фішки, заради яких ви встановите iOS 17 і купите AR-гарнітуру за 3000 доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі секретні розробки купертинівців, здебільшого, осідають у глибинах Apple Park, лише зрідка просочуючись назовні. Уже відомо, що Apple працює над власним електромобілем і навіть тестує його, ось тільки всі характеристики і навіть зовнішній вигляд перебувають у великому секреті. Інша справа – окуляри доповненої реальності, які мають представити вже цього року: є інформація про те, що все працює і навіть боси компанії задоволені. Ось тільки про реальні функції інформації було мало. Лише днями з’явилася порція інсайдів про нові функції iOS 17, а також про те, що можна буде робити з окулярами Apple.

Виявилося, серед нетривіальних функцій у новому ґаджеті буде парочка додатків, які стежитимуть за вашим самопочуттям і ментальним здоров’ям, що в кінцевому підсумку має допомогти стати продуктивнішим. Природно, працювати це буде на основі штучного інтелекту.

Додатки для ментального здоров’я

В одній з наших статей ми розповідали вам про те, що Apple готує для своїх користувачів новий застосунок Journal, у якому користувач фіксуватиме все, що відбувається з ним за день. Виглядає це реально круто, особливо, якщо фішка буде інтегрована в інші додатки iOS і пристрої екосистеми, але такі програми давно є в App Store. У Apple в арсеналі є дещо цікавіше – новий сервіс Quartz, що працює на основі штучного інтелекту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що це буде власний ментальний тренер для Айфона, такий собі гуру, який даватиме вам цінні поради. Найімовірніше, пов’язані вони будуть з корисними звичками, на кшталт розминок, медитації або тренувань, тож Quartz навряд чи дасть вам пораду з лагодження машини або рекомендації, як повернути колишню дівчину.

The Verge повідомляє про те, що Quartz – це не тільки новий платний застосунок зі спостереження за здоров’ям, а ціла системна служба. Тобто, API зможуть використовувати інші розробники для створення програм для конкретних користувачів. Інформації дуже мало, але сам факт того, що одна утиліта зможе аналізувати дані з Apple Watch і на їхній основі давати рекомендації, а не просто відображати заготовлені картки з порадами, вже цікавий. Новий застосунок від Apple вийде наступного року – будемо стежити за розвитком подій.

Що вміють розумні окуляри Apple

Деякі функції AR-гарнітури Apple будуть доступні у вигляді ексклюзиву. Наприклад, новий застосунок Wellness, що перекладається як “благополуччя”. Ні, це не утиліта, яка зробить вас багатшими або успішнішими, але вона абсолютно точно допоможе вам трохи заспокоїтися і перевести дух. Програма працюватиме на основі імерсивної графіки, що створює ефект присутності, а також заспокійливих звуків.

Гарнітура Apple дасть вам можливість перевести дух і розслабитися
Тобто, вона дасть вам змогу опинитися в лісі або пустелі і просто посидіти помедитувати, хоча насправді ви перебуваєте в офісі або на улюбленому дивані. Ймовірно, це буде повне занурення в навколишнє оточення, яке можна буде вивчити або просто подумати і насолодитися тишею. Взагалі, дивно, що про наявність такої функції не інсайдили раніше, адже доповнена реальність сприяє наявності таких додатків.

Подібні програми є зараз у VR-окулярів Oculus, але вони платні. Деякі з них у процесі пропонують виконувати вправи, а після закінчення заняття видають оцінку вашої усвідомленості. Уявляєте, там можна не просто гуляти в красивих мальовничих місцях, а навіть займатися гончарним ремеслом, бо це заняття теж знімає стрес. Подивіться це цікаве відео – у ньому пояснюється принцип роботи додатків для релаксації у віртуальній реальності.

Мабуть, щось схоже готує і Apple – вийде якесь відгалуження застосунку Здоров’я, що нагадує Fitness+. Про нього, до речі, теж не забудуть: подейкують, що спортивний сервіс перейде у VR-середовище, тому тренуватися навпроти телевізора або Макбука більше не доведеться. Проблема лише в тому, наскільки зручно це буде робити в окулярах Apple, які виявляться громіздкими в першій генерації.

У будь-якому разі, гарнітура змішаної реальності Apple може виявитися корисною для багатьох, що ставить її в ряд з аналогічними пристроями. З огляду на те, що Apple бере вже наявні технології та успішно їх адаптує, немає сумнівів, що нові фішки зроблять фурор на VR-ринку. А поки новинки не вийшли, купертинівці планують продовжити стежити за користувачами ще більше: у цьому їм допоможе прихована функція в iOS 16, а користувачів не врятує навіть VPN. Що це і як працює – читайте в нашому матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.