Аналітики назвали найуспішніший бренд смартфонів у 2023-му

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітичне агентство Canalys підрахувало обсяги та динаміку продажів найбільших виробників смартфонів. Статистика демонструє значне зниження відвантажень у всіх брендів – крім одного. Експерти розповіли, чому так відбувається, і як може змінитися ситуація на ринку до кінця року.

За підсумками першого кварталу 2023-го Apple стала єдиним виробником смартфонів, якому вдалося збільшити обсяг продажів. Компанія посіла друге місце з часткою ринку в 21% і продала на 3% більше смартфонів, ніж у першому кварталі 2022-го.

Лідером виявилася Samsung із часткою ринку в 22% – але просіданням продажів на 18% порівняно з тим самим періодом минулого року. Xiaomi розмістилася на третьому рядку рейтингу, посівши 11% ринку, і втративши 22% від торішніх відвантажень. Замикають топ-5 OPPO і vivo (10 і 8% відповідно).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з причин успіху Apple аналітики називають інвестиції компанії в офлайн-канали продажів – так бренду вдається залучати людей із середнім достатком, які часто віддають перевагу салонам зв’язку, а не маркетплейсам. При цьому левова частка продажів інших брендів безпосередньо залежить від популярності бюджетного сегмента смартфонів.

На думку аналітиків Canalys, зараз постачальники смартфонів середнього сегмента намагаються знизити ціни для збільшення обсягу відвантажень. Пік таких розпродажів очікується в червні – але в міру скорочення складських запасів ціни знову почнуть зростати. Галузеві експерти очікують, що до середини 2023-го загальні темпи падіння ринку почнуть сповільнюватися, а поставки стабілізуються.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.