Встановлювати додатки не з App Store зможуть не всі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ходять чутки, що з релізом iOS 17 компанія Apple, нарешті, закладе фундамент для впровадження можливості встановлення додатків зі сторонніх джерел. Ця новина сильно розбурхала всіх любителів iPhone, але, як виявилося, поки що зарано святкувати: висока ймовірність, що встановлювати додатки не тільки з App Store зможуть далеко не всі.

Про це повідомляє журналіст Bloomberg Марк Гурман, який розкрив кілька нових подробиць про наступну велику версію ОС для “яблучних” телефонів. У черговому випуску подкасту The MacRumors Show експерт заявив, що, за його інформацією, встановлення застосунків з альтернативних джерел буде ексклюзивним лише для європейського ринку, щоб відповідати Закону Європейського союзу про цифрові ринки. Цей історичний законопроєкт набуде чинності вже наступного року і змусить великі технологічні компанії надавати користувачам можливість завантажувати застосунки зі сторонніх джерел.

Якщо не брати до уваги всілякі джейлбрейки, то це буде перший випадок, коли власникам айфонів дозволять встановлювати софт, що розміщений за межами магазину додатків Apple. Розробники, які надають своє програмне забезпечення в сторонньому магазині застосунків, можуть понести додаткові витрати за отримання підтвердження від Apple, уточнив фахівець. Гурман очікує, що компанія впровадить можливість стороннього завантаження ПЗ в iOS 17, але не стане оголошувати про неї на червневій конференції розробників. Якщо експерт має рацію, то користувачі з усього світу можуть кинутися купувати тільки ті айфони, які призначені для продажу саме на території ЄС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Авторитетний журналіст Bloomberg каже, що в іншому iOS 17 не запропонує жодних революційних змін і стане досить стриманим оновленням. Основні сили нібито сконцентровані на поліпшенні основних системних застосунків Apple, насамперед це торкнеться функціоналу, пов’язаного з місцем розташування і “Локатором”. Проте Марк Гурман підтримує припущення про те, що iOS 17, нарешті, дасть користувачам iPhone велику кількість налаштувань і кастомізації, аналогічну тій, що пропонують Android-гаджети.

Одна з більш ранніх чуток припускає, що оновлення міститиме давно назріваючий редизайн Центру управління, а згідно з іншим витоком, на підході також радикальні зміни в призначеному для користувача інтерфейсі. Мається на увазі більша варіативність налаштувань постійно ввімкненого дисплея, більше фільтрів режиму фокусування, додаткові зміни сповіщень і призначені для користувача налаштування спеціальних можливостей.

Поки невідомо, які пристрої Apple підтримуватимуть iOS 17. Минулого року купертинівці виключили iPhone 7 зі списку пристроїв, що підтримують iOS 16, а цього разу за бортом можуть залишитися iPhone 8 і iPhone X, але офіційного підтвердження поки що не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.