У США розробляють дисплей, який переверне наші звички набору тексту на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Учені зі США розробляють OLED-панель із надувними кнопками. Про це пише Engadget.

Згідно з джерелом, ідею розвивають в американському Університеті Карнегі-Меллона. Вона полягає в тому, щоб поєднати універсальність сенсорного набору тексту і тактильність QWERTY-клавіатури в одному девайсі. Для цього інженери придумали надувати OLED-панель, а точніше накачувати її рідиною.

Фанати QWERTY-клавіатур люблять їх за те, що текст можна набирати не дивлячись, оскільки кнопки легко намацати пальцями і виробити моторику. При цьому сенсорне введення набагато практичніше і не вимагає вбудовування в смартфон додаткових складних компонентів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб об’єднати всі переваги обох способів введення, вчені розробляють технологію FIG – Flat Panel Haptics. Вона розділяється на секції, що дорівнюють кнопкам на клавіатурі, і розміщується під гнучкою OLED-матрицею “бутербродом”. Коли приходить час набирати текст, кнопки накачуються і стають тактильно помітними.

Розробка потенційно може торкнутися не тільки, власне, набору тексту, а й звичайних кнопок в інтерфейсі мобільної ОС – вони теж можуть ставати об’ємними в потрібний момент. Панель накачує “горбки” за допомогою рідинних насосів, у результаті роботи яких кнопка може виступати над дисплеєм на висоту до 1,5 мм. Заповнення кожної області займає близько 1 секунди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.