Що покажуть на Google I/O 2023. Зібрали все найцікавіше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google I/O 2023 не за горами. Ми очікуємо, що Google заявить багато нового обладнання на своїй щорічній конференції розробників. Також чекаємо новин про останню версію Android, програмні продукти Google та особливі сюрпризи. Як завжди, Google I/O в основному присвячена новинам і досягненням, пов’язаним із розробниками. Але не менше за програмні напрацювання нас цікавлять гаджети, які теж будуть. У цій статті ми зібрали все, що нам можуть показати, і оцінили те, наскільки цікавими будуть новинки. Цього року в нас дійсно є, що обговорити.

Коли буде Google I/O 2023

Цього року Google I/O відбудеться в середу, 10 травня. На відміну від минулих років, захід триватиме лише один день. Google запрошує обраних представників ЗМІ та розробників для особистої участі в амфітеатр Shoreline Amphitheatre в Маунтін-В’ю, Каліфорнія. Для широкої публіки захід буде доступний для перегляду онлайн. Стежити за ним можуть усі охочі, але якщо ви хочете отримати вижимку найцікавішого, а не дивитися 2 години саму презентацію, підписуйтесь на наш Telegram-канал і дізнаєтеся про все першими.

Що покажуть на презентації Google

Google не підтвердила жодних анонсів на Google I/O. Проте, у нас є маса чуток, з якими потрібно працювати. Звичайно, деякі речі нам, швидше за все, не покажуть, але від цього вони не стають менш очікуваними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android 14 на Google I/O

Android 14 уже на підході. Google почала і завершила попередню частину запуску для розробників, і вже викочує загальнодоступні бета-версії. Якщо у вас є підтримуваний телефон Pixel, ви вже зараз можете встановити Android 14. Однак ми очікуємо, що на Google I/O 2023 Google зробить ще багато оголошень про цю операційну систему.

Наразі між Android 13 і 14 не так багато суттєвих відмінностей. Google, ймовірно, стримує деякі з найбільш значних оновлень для оголошення в рамках конференції. Ми не знаємо, що ще можуть додати, але якась нова бета-версія з деякими новими функціями точно з’явиться після заходу.

Стабільний запуск нової операційної системи має відбутися десь у серпні, якщо Google дотримуватиметься поточного графіка випуску для Android 14.

Що відомо про Google Pixel 7a

Ми вже багато знаємо про неанонсований Google Pixel 7a. Примітно, що новинка, швидше за все, отримає бездротову зарядку, хоч і дуже повільну, і частоту оновлення дисплея 90 Гц. Це дві функції, які ми ніколи раніше не бачили в Pixel серії A.

В іншому Pixel 7a повинен дотримуватися загальних тенденцій, які ми бачили в Pixel 6a. Ми очікуємо побачити в ньому Tensor G2, систему з двома об’єктивами і деякі урізані елементи дизайну флагманської серії для зниження ціни. Наприклад, пластикову задню панель.

На жаль, Pixel 7a, найімовірніше, буде дорогим, принаймні, для телефону серії A. Чутки припускають ціну в 499 доларів. Google, ймовірно, відкриє попередні замовлення на цей телефон під час проведення Google I/O, а за кілька тижнів він з’явиться в продажу. Ще через пару тижнів його вже можуть завести в російські магазини. Природно, про офіційні продажі не може бути й мови.

Складаний Google Pixel

Google Pixel Fold став з’являтися у витоках уже понад рік тому. Проте мало хто сумнівається, що новинку покажуть саме на Google I/O 2023. Однак Pixel Fold, як і раніше, оповитий таємницею. У нас є базове уявлення про те, як він виглядає, але не більше того. Він буде більш компактним, ніж Galaxy Z Fold 4, і запозичить деякі елементи дизайну із серії Pixel 7. Природно, він працюватиме на Tensor G2 і матиме деякі преміальні функції.

Найостанніші чутки припускають, що Google може продемонструвати всі деталі пристрою, але не зробить його доступним для попереднього замовлення до пізнішої дати. Можливо, його можна буде купити не раніше червня. Тому нам потрібно почекати і подивитися, що станеться.

Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro

На Google I/O 2022 компанія здивувала всіх нас, офіційно представивши серію Google Pixel 7. Компанія не розголошувала специфікації, ціни або дату випуску, але повністю продемонструвала телефони. Це навіть дало деякі підказки про те, чого очікувати щодо унікальних функцій.

Можливо, Google зможе повторити це на Google I/O 2023 для серії Google Pixel 8. Компанія цілком могла б показати нам телефони, розповісти про деякі функції та використати класичну фразу “пізніше цього року”, щоб описати, коли вони з’являться.

Чи випустить Google планшет

Ми знали про Google Pixel Tablet з часів Google I/O 2022. На цьому заході компанія показала нам сам планшет і сказала, що він з’явиться у 2023 році. Пізніше компанія підтвердила, що у неї буде док-аксесуар, який перетворюватиме планшет на інтелектуальний дисплей.

Однак відтоді Google нічого не говорить про продукт. Втім, судячи з чуток, практично гарантовано, що ми побачимо запуск Pixel Tablet на I/O 2023. Витоки значною мірою припускають, що попереднє замовлення відкриється 10 травня 2023 року, але в магазинах пристрій з’явиться тільки через кілька тижнів. Також ходять чутки, що док-станція і планшет продаватимуться разом в одній упаковці.

Новий годинник від Google

З усіх продуктів у цьому списку ми найменше впевнені в Google Pixel Watch 2. Минулого року компанія випустила оригінальний годинник Pixel Watch на I/O. Виходячи з цього, є ймовірність, що вона може зробити те ж саме цього року.

Однак досі ми не бачили жодних чуток, пов’язаних із новинкою в серії Pixel Watch. Це не означає, що їх не буде, але ймовірність їхньої появи досить низька. Навіть якщо на заході з’являться Pixel Watch 2, вони майже напевно не будуть представлені в повному обсязі, принаймні, до останнього кварталу року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.