Китай протестував надшвидкий інтернет зі швидкістю 300 Гбіт/с

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З розгортанням технології 5G по всьому світу дослідники вже приступили до розробки наступного покоління бездротових мереж – 6G.

Очікується, що 6G принесе ще більше поліпшень у швидкості, затримці, спектрі, штучному інтелекті, безпеці та енергоефективності. Нещодавно стало відомо, що Китай тестує надшвидкий бездротовий інтернет зі швидкістю завантаження до 300 Гбіт/с.

Раптово, у зв’язку з цим адміністрація президента Байдена в США зустрілася з представниками галузі, щоб обговорити наступне покоління бездротового зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’ясувалося, що Сполучені Штати побоюються відставання в цій галузі та хочуть брати участь у створенні стандартів для 6G. Китай уже домігся успішної бездротової передачі даних на частотах терагерц (ТГц) зі швидкістю 100 Гбіт/с. Для порівняння, у США відмінним вважається 5G-сигнал зі швидкістю 1 Гбіт/с.

Очікується, що 6G буде запущено до 2030 року, що призведе до появи нових послуг у сферах розваг, автомобільної промисловості та охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.