Samsung змістила Apple на ринку смартфонів у першому кварталі 2023 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Конкуренція на ринку смартфонів триває повним ходом. Багато брендів, включно з Apple, Samsung, Xiaomi, Oppo і Vivo, борються за домінування. Аналітики агентства Canalys опублікували свій попередній звіт про стан світового ринку смартфонів у першому кварталі цього року. Отже, як пройшов перший квартал 2023 року для всесвітньо відомих виробників смартфонів?

Реклама

Це правда, що конкуренція зростає з кожним днем, але не можна сказати того ж про продажі. Згідно зі звітом, у першому кварталі цього року продажі смартфонів впали на 12%. Звісно, не кожен період року однаковий, тому зміни в межах 10% цілком нормальні. Однак, враховуючи рівень продуктивності, якого досягли навіть смартфони початкового рівня, можна сказати, що користувачам дедалі рідше доводиться змінювати свої пристрої.

Безсумнівно, найважливішою частиною звіту стала чергова зміна лідера. Apple, яка минулого кварталу була на вершині з лінійкою iPhone 14, цього разу поступилася своїми позиціями Samsung.

Причину такої зміни можна інтерпретувати як появу на ринку смартфонів серії Galaxy S23 і втрату ажіотажу навколо iPhone 14. Однак варто зазначити, що ця зміна не надто критична, оскільки Samsung вже є лідером світового ринку за загальним обсягом продажів.

Проте, південнокорейський технологічний гігант домагається такого успіху в обсягах продажів за рахунок низькомаржинальних і бюджетних моделей. Тому, якби ми говорили про звіт, пов’язаний з рентабельністю, ми могли б з легкістю сказати, що Apple перебуває на першому місці.

Якщо подивитися на третє місце в списку, то ми побачимо Xiaomi з часткою ринку 11%. Хоча компанії вдається зберігати свою позицію в рейтингу, вона, схоже, зазнала чистих втрат у 2% порівняно з минулим роком. Інфляція та світова економічна криза також відіграють свою роль у цьому падінні.

Водночас китайський виробник часто піддається критиці з боку своїх шанувальників за цінову політику і звинувачується в тому, що він не пропонує колишнього балансу ціни та якості. Четверте і п’яте імена в списку – Oppo і Vivo, відповідно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ