Ілон Маск працює над штучним інтелектом, який не вб’є людство

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свою розробку мільйонер називає TruthGPT. За його словами штучний інтелект зможе зрозуміти природу Всесвіту і буде максимально правдивим.

Своє бачення у створенні конкурента ChatGPT, Маск розповів під час інтерв’ю на каналі Fox News. Згідно із задумом TruthGPT стане “правильною” версією ChatGPT. Він вважає, що OpenAI – компанія, яка починала під управлінням Маска – може перешкодити формуванню етики штучного інтелекту через комерційну зацікавленість. Як приклади він навів спроби прищепити нейромережі поняття політкоректності та прагнення безконтрольно розвивати технологію, забуваючи про її потенційне бажання зруйнувати людську цивілізацію.

“Я збираюся створити щось, що я називаю TruthGPT або максимально правдивим ШІ, який намагається зрозуміти природу Всесвіту […] І я думаю, що це може бути кращим шляхом до безпеки в тому сенсі, що ШІ, який дбає про розуміння Всесвіту, навряд чи знищить людей, тому що ми є значущою частиною Всесвіту”, – повідомляє Ілон Маск.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічних подробиць та особливостей розробки TruthGPT, мільярдер не повідомляє. Відомо, що за кілька тижнів до публікації відкритого листа, що закликає розробників у всьому світі взяти паузу в розвитку штучного інтелекту, Маск тихо заснував X.AI Corp – власну компанію зі створення ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.