Глава Tesla знайшов спосіб заощадити $4 трлн і заодно врятувати Землю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ілон Маск заявив на заході для інвесторів, що для глобального і радикального переходу на чисту енергію потрібно щонайменше 10 трильйонів доларів інвестицій протягом 20 років. Це становитиме лише 0,5% світової економіки, яку бізнесмен оцінює в 100 трильйонів доларів.

Модернізовані електромережі використовуватимуть вітряну і сонячну енергію, яку в компанії пропонують зберігати за допомогою великої кількості акумуляторів і підземних водневих сховищ. Опалення та охолодження приміщень підприємств і житлових будинків забезпечуватимуть теплові насоси. На все це буде потрібно багато металу: нікель, літій, мідь та інші, що містяться в батареях та іншому обладнанні. Тільки на металообробку і його видобуток піде понад трильйон доларів. При цьому знадобиться чимало людських зусиль, щоб добути близько 3,3 гігатонни землі.

Водночас Маск уточнює, що використання нафти, вугілля і газу обійдеться людству значно дорожче. Застосування викопного палива потребує вкладення 14 трильйонів доларів, а також видобуток 15,5 гігатонни землі. Таким чином, інвестиції в чисту енергетику потребуватимуть значно менше грошей, ніж заходи зі збереження традиційної. Ну і, звичайно ж, продовження традиційної неухильно приведе цивілізацію до вимирання через посилення глобального потепління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.