Штраф 34000 грн за перекази з картки на картку: українців приголомшили подробицями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українці активно користуються послугами банків з переказу грошей із картки на картку. Але варто знати, в яких випадках можуть оштрафувати. Адвокат Савко назвав такі випадки.

Адвокат попередив, що штраф може становити чималеньку суму — 34 тис. грн, а банківський рахунок можуть заблокувати.

У кожній фінансовій установі є співробітник, який відповідає за фінансовий моніторинг клієнтів. Фактично він спостерігає за вами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Отримавши інформацію про те, що на ваш банківський рахунок надходять суми і з різних банківських рахунків, наприклад за продаж речей через Інтернет, буде зобов’язаний заблокувати ваші гроші.
  • Крім цього, банк може вимагати інформацію, чому вам постійно надходять гроші. Адвокат попереджає, що якщо виявиться, що людина не є ФОП, а торгує незаконно, співробітник банку має передати інформацію про порушника до відповідних органів контролю.
  • У такому разі за незаконне провадження підприємницької діяльності і загрожуватиме штраф у розмірі 34 тис. грн.

Також податкова служба може самостійно звернутися до фінансової установи, в якій у ФОП відкрито банківський рахунок із запитом про інформацію про рух коштів за ними лише якщо є рішення суду, ініційоване податковим органом.

Якщо немає рішення суду, банк тільки може сповістити податкову, чи має ФОП рахунок у їх установі чи ні. Щодо фізичних осіб, то про них банк не може подавати відомості до податкової, тільки теж за рішенням суду.

Якщо ж розрахунок за товар чи послугу виробляється не так на банківський рахунок ФОП, але в особистий підприємця, він має сплатити податок.

Тобто якщо українець, який не є підприємцем, просто сплатить послуги на карту ФОП, такий переказ не несе жодних наслідків. Якщо фізособа нишком торгує товарами, не будучи підприємцем, можуть бути проблеми.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.