Apple може показати чотири нові пристрої на WWDC 2023

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня компанія Apple оголосила офіційні дати проведення 34-ї щорічної Всесвітньої конференції розробників (WWDC). Ключовий захід відбудеться в понеділок, 5 червня.

На ньому Apple зазвичай представляє нові версії операційних систем iOS, macOS, watchOS і tvOS, а також іноді анонсує оновлення апаратного забезпечення. Згідно з чутками, цього року Apple планує випустити принаймні чотири нові пристрої, і можливо, що компанія представить їх саме на WWDC.

15,5-дюймовий MacBook air

За чутками, до літа Apple планує випустити нову модель MacBook Air зі збільшеним екраном до 15,5 дюймів. Цей 15,5-дюймовий MacBook Air продаватиметься разом з оновленою версією 13,6-дюймового MacBook Air, що дасть змогу покупцям вибрати класичний Air-ноутбук із більшим екраном замість MacBook Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки не зрозуміло, які чіпи будуть використовуватися в новому MacBook Air, оскільки час для їхньої презентації обрано неоднозначно. Наразі вже пізно використовувати чіпи M2, які були представлені минулого року, але занадто рано для дебюту M3. Однак відомий аналітик Мінг-Чі Куо стверджує, що нові моделі MacBook Air будуть оснащені чіпами M2 і M2 Pro, в той час як ресурс 9to5Mac повідомляє, що в них будуть використані нові чіпи M3.

Mac Pro

Очікується, що Apple покаже на презентації оновлену версію Mac Pro – останнього комп’ютера з лінійки Mac, який потрібно оновити до M-процесора і таким чином повністю відмовитися від використання чіпів Intel. Очікується, що новий Mac Pro матиме схожий дизайн з наявною моделлю, з нержавіючою сталевою рамою та алюмінієвим корпусом, що забезпечує легкий доступ до внутрішніх компонентів.

Згідно з чутками, новий Mac Pro може з’явитися в першій половині цього року. Історично Apple використовувала конференцію WWDC для представлення нових пристроїв, створених спеціально для розробників і дизайнерів. З урахуванням цього факту, є велика ймовірність того, що ми побачимо оновлений Mac Pro на одному із заходів Apple, можливо, саме на WWDC.

Mac Studio

Mac Studio було вперше представлено в березні 2022 року. Він нагадує гібрид між Mac mini і Mac Pro і використовує чипи M1 Max і M1 Ultra, тому велика ймовірність, що на прийдешньому заході буде представлена його оновлена версія.

На даний момент немає значущих чуток про можливе оновлення Mac Studio. Однак не можна повністю виключати таку можливість, оскільки Apple може зробити несподівані анонси на заході.

AR/VR шолом від Apple

Існують чутки про те, що Apple кілька разів відкладала представлення своєї гарнітури доповненої і віртуальної реальності (AR/VR), але можливо, що ми побачимо її на цьому WWDC. У лютому 2023 року відомий журналіст та інсайдер Марк Гурман з Bloomberg повідомив, що пристрій буде представлено на WWDC, і що поставки почнуться пізніше цього року, але наразі ця інформація не підтверджена.

Однак цього тижня відомий аналітик Apple Мінг-Чі Куо заявив, що Apple відклала масове виробництво гарнітури AR/VR, тому є сумніви в тому, що вона буде представлена на WWDC цього року. За словами Куо, Apple сумнівається в тому, що гарнітура зможе повторити успіх iPhone на ринку шоломів віртуальної реальності, що викликає невизначеність щодо її релізу.

Гарнітура AR/VR від Apple має багато спільного з першим поколінням Apple Watch – дорогий пристрій з обмеженою функціональністю і сумнівною привабливістю для масових споживачів, але Apple покращуватиме його в наступних версіях.

За словами інсайдерів, перша версія гарнітури коштуватиме близько $3 000, і компанія сумнівається, що вона буде добре продаватися. Раніше співробітники Apple висловили стурбованість щодо корисності пристрою, а також відсутності додатків, які можуть підтримувати його функціональність.

Нові версії ОС

Наразі немає офіційної інформації про те, які саме версії операційних систем будуть представлені на WWDC 2023. Однак, імовірно, компанія Apple представить оновлення операційних систем для своїх пристроїв, таких як iOS, iPadOS, macOS, tvOS і watchOS.

Щодо можливої гарнітури AR/VR, на WWDC ми можемо побачити першу версію програмного забезпечення xrOS, яке призначене для роботи на цьому пристрої. Однак поки немає точної інформації про те, чи буде вона дійсно представлена на заході.

Серед найбільш очікуваних ОС є iOS 17. За чутками, вона стане для компанії роботою над помилками і буде спрямована на додавання “найбільш затребуваних функцій”, які користувачі запитували. Однак поки що немає точної інформації про те, які саме функції буде додано в нову версію операційної системи.

Інсайдери стверджують, що нова версія ОС може отримати підтримку гарнітури AR/VR, а також великі оновлення для системи CarPlay. Також очікується, що iOS 17 отримає підтримку завантаження застосунків в обхід App Store в європейських країнах у зв’язку з новим законопроектом “про цифрові ринки” в ЄС.

Нагадаємо, всесвітня конференція розробників Apple розпочнеться в понеділок, 5 червня і триватиме до п’ятниці, 9 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.