Ілон Маск скасував у Twitter обмеження для російських ЗМІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020 році модератори Twitter почали маркувати акаунти, що належать офіційним урядовим структурам і підконтрольним державам ЗМІ. При цьому акаунти ЗМІ в результатах пошуку не відображалися.

Детально

2021 року соцмережа почала позначати публікації з посиланнями на веб-ресурси, які контролюються урядовими структурами. Наприклад, за наявності у твіті посилання на сайт RT.com він позначався написом “Будьте в курсі”. Він означав, що Росія має на опубліковані на цьому сайті матеріали редакційний вплив.

Проведені журналістами Semafor тести засвідчили, що у низки акаунтів акаунтів, які належать пов’язаним із державами ЗМІ, відсутнє маркування. При цьому політика Twitter, що передбачає його нанесення, продовжує діяти. Її ніхто не скасовував. Під час спроби відшукати через пошук акаунт російського видання “Известия” журналісти побачили, що в результатах пошуку він відображається першим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На думку експертів, чергові нововведення Ілона Маска можуть відштовхнути рекламодавців ще більше. Щодо жовтня 2022 року продажі реклами на платформі скоротилися на 50%. Очевидно, це не межа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОprostomob.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.