Huawei та Apple відбирають у Google частку на ринку мобільних ОС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідницька фірма Counterpoint Research опублікувала звіт щодо поширення мобільних операційних систем за підсумками всього 2022 року, ґрунтуючись на даних про продажі смартфонів. І хоча Android все ще залишається домінуючою платформою, конкуренти активно зміцнюють позиції.

У звіті йдеться, що в четвертому кварталі минулого року світові продажі смартфонів скоротилися на 15% порівняно з аналогічним періодом 2021-го. При цьому продажі iPhone впали на 12%, а Android-смартфонів – на 16%. Це відповідним чином позначилося і на розподілі сил на ринку мобільних ОС.

Складна ситуація у світі 2022 року призвела до підвищення попиту на пристрої початкового та середнього рівня, що посприяло зростанню частки Android із 78% на початку 2022-го до 83% у другому кварталі. За цей же час частка iOS впала з 21% до 16%. Однак у другому півріччі ситуація дзеркально змінилася, внаслідок чого частка Android скоротилася до 76%, а iOS зросла до 22%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поступово збільшує свою присутність на ринку мобільних ОС і компанія HUAWEI зі своєю HarmonyOS, частка якої за два останні роки зросла з нуля до 2%. При цьому на рідному китайському ринку HarmonyOS займає 8%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.