Усередині Apple стався розкол перед WWDC 2023 – Тім Кук тисне, співробітники чинять опір

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усередині колективу Apple виникла велика розбіжність напередодні прийдешньої презентації та можливого анонсу нового девайса. Про це пишуть кілька зарубіжних ЗМІ, зокрема The New York Times.

Згідно з джерелом, коріння конфлікту сягає далекого 2018 року – тоді Джоні Айв став героєм вечора на корпоративній зустрічі, буквально зачарувавши всіх красиво знятим відеороликом. Він демонстрував людину, яка, перебуваючи в таксі, дзвонить своїй дружині через гарнітуру доповненої реальності, і показує їй Лондон так, ніби вона сидить поруч із ним. Керівники Apple одноголосно вирішили, що компанії потрібен такий девайс.

Однак зараз, коли AR/VR-гарнітура майже готова і Тім Кук дуже хоче представити її на одній із найближчих презентацій, його колеги з ним не згодні. Згідно з джерелом, ентузіазм щодо гарнітури змінився скептицизмом, і тепер глави відділів не впевнені, що девайс матиме попит.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головною причиною сумнівів стала ціна – за даними інсайдерів, Apple планує продавати гарнітуру за $3000. Колеги СЕО компанії вважають, що ринок і поточне фінансове становище не сприяють випуску такого дорогого продукту. Деякі співробітники навіть покинули проект через незгоду з позицією “верхівки”. Кількох менеджерів звільнили через те, що робота не просувалася – наприклад, така доля спіткала менеджера з команди з розробки Siri для гарнітури.

Джерело пише, що зараз навіть більшість керівників Apple сумніваються в перспективах AR/VR-гарнітури в поточний час. Чи представить компанія її на WWDC 2023 або відкладе до кращих часів? Скоро дізнаємося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.