ЄС відмовляється від пластикових карт: як тепер усе буде

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ЄС вирішив відмовитися не тільки від пластмасових карток, телефонних сімок, а й від пластмасових і паперових документів.

Європейський Союз розробляє цифровий гаманець, який дасть змогу відмовитися від усіх паперових і пластикових документів, зокрема, від ID-картки та водійського посвідчення.

Відмова близька. Систему вже тестують

Як повідомляє Естонське національне телерадіомовлення ERR, роботу над попереднім додатком цифрового гаманця вже завершено і його починають тестувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цифровому гаманці можна буде зберігати водійські права, дозвіл на риболовлю і рецепти на ліки та інші дозвільні документи.

Як повідомляється, у гаманці буде функція закриття інформації на розсуд власника, тобто гаманець дасть змогу обирати, кому і яку інформацію показувати.

“Наприклад, якщо вас зупиняє дорожній поліцейський, він справді має право подивитися ваші особистий код та ім’я, в той час як швейцару в барі не потрібно знати, де ви живете, якими є ваші особистий код, дата народження або ім’я. Він просто має бачити, що людині виповнилося 18 років. Це вся інформація, яка йому потрібна”, – прокоментував експерт Департаменту державної інфосистеми Марк Ерліх.

Перехід здійснять до кінця 2025 року

За словами Ерліха зараз немає жодних перешкод для того, щоб держави ЄС почали використовувати цифровий гаманець до кінця 2025 року.

Як із цим йдуть справи в Україні

У липні 2022 року в Україні офіційно запустили Google Гаманець. У гаманці можна зберігати платіжні картки, квитки на проїзд і події, посадкові талони і картки лояльності.

Особисті документи не передаватимуться без дозволу власника навіть у Google,
якщо телефон буде загублений або вкрадений, дані з нього можна буде знайти, заблокувати або стерти за допомогою функції “Знайти пристрій”.

Повідомлялося, що Google Гаманець стане доступний для всіх охочих. Користувачі з увімкненими автоматичними оновленнями побачать, що їхній додаток Google Pay автоматично оновився до Google гаманця. Усім іншим треба буде вручну оновити застосунок із Google Play.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.