Новини України та Світу

Усіх власників смартфонів на Android попередили про небезпеку. З вашої банківської картки можуть вкрасти гроші

Share

Фахівці з кібербезпеки компанії Cleafy повідомили про появу нового шкідливого ПЗ під назвою Nexus. Шкідник краде гроші з банківських програм власників смартфонів на мобільній ОС Android, маскуючись під корисний додаток.
Троян, що з’явився на різних хакерських форумах на початку 2023 року, поширюється за підпискою, і його готове рішення коштує $3 тисячі, передає TechRadar.

Nexus краде ваші гроші через телефон

“Nexus потрапляє в пристрій Android, маскуючись як автентичний додаток у сторонніх магазинах додатків Android, а не в Google Play. Після такого зараження пристрої жертви стають частиною ботнету, контрольованого хакером”, – ідеться у звіті Cleafy.

Зазначається, що Nexus – потужне шкідливе програмне забезпечення, здатне зчитувати коди двофакторної автентифікації (2ФА) з SMS-повідомлень і додатків Google Authenticator, зловживаючи Accessibility services.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і інші банкери, Nexus орієнтований на захоплення чужих акаунтів, пов’язаних із банківськими послугами та криптовалютними сервісами, і подальшого входу в них і крадіжки грошових коштів жертв.

“Інтерфейс Nexus підтримує віддалене впровадження близько 450 сторінок входу в банківський застосунок, які реалістично виглядають, для крадіжки облікових даних”, – додали в Cleafy.

За даними дослідників, до теперішнього моменту розробники трояна вже впровадили механізм автоматичного оновлення, і зараз вони працюють над шифруванням, яке може бути використане для приховування шкідливих дій на заражених пристроях або для роботи здирницького модуля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Кабінет міністрів обмежив роботу онлайн-казино

    Кабінет міністрів ухвалив постанову про протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет. Вона…

    20.05.2024

    Фінська компанія HMD випустить смартфон у відомому дизайні лінійки Nokia Lumia

    Фінська компанія HMD відроджує легендарний дизайн Fabula, відомий за моделями Nokia N9 та ранніми смартфонами…

    20.05.2024

    Рожевий титан – новий колір iPhone 16 Pro

    Аналітик Мін-Чі Куо підтвердив попередні чутки про колірну гамму iPhone 16. У новій Pro-лінійці синій…

    20.05.2024

    “Київстар” знову змінить ціни деяких пакетів – що треба знати

    «Київстар» попередив своїх клієнтів про чергові зміни. Згідно з повідомленням, будуть оновлені умови деяких додаткових…

    20.05.2024

    Названо критичні помилки під час використання бездротової зарядки

    Зараз бездротова зарядка стає все популярнішою серед користувачів різних гаджетів. Однак важливо цією функцією правильно…

    20.05.2024

    Новий ChatGPT-4o “вражає” своїми можливостями

    Літера «o» означає Omni, що говорить про можливості роботи ШІ не тільки з текстом, але…

    20.05.2024