Huawei близька до випуску власних 14-нм процесорів

Через санкції США навіть китайські підрядники не можуть виконувати замовлення Huawei на випуск чипів, оскільки використовують американське обладнання. Тому в компанії сконцентрувалися на розвитку внутрішнього виробництва власними силами. За даними Bloomberg, техногігант уже досяг проміжних успіхів у цьому напрямку.

Завдання Huawei – налагодити виробництво чипів усередині Китаю, щоб не потребувати сторонніх підрядників. За останні три роки компанія розробила 78 аналогів іноземних продуктів, до яких втратила доступ через санкції США. Наступний крок – завершення розробки системи автоматизованого проектування для створення мікросхем (EDA). Її тестування заплановано на поточний рік.

Крім того, HUAWEI кооперується з іншими китайськими корпораціями, щоб у підсумку створити власну матеріально-технічну базу для випуску 14-нм чипів. Більш сучасний техпроцес без іноземних компонентів поки недоступний. Але таке виробництво, на думку журналістів, теж буде великим досягненням – якщо врахувати, що воно виявиться другим у країні після 7-нанометрових рішень SMIC.

У вересні минулого року влада Шанхая заявила, що місцеві напівпровідникові компанії навчилися робити 14-нанометрові чипи, і в майбутньому планують дійти до 5-нм техпроцесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.