Гендиректор TikTok не зміг переконати США, що їхній додаток – не китайська “зброя”

Протягом майже п’яти годин члени Комітету Палати представників з енергетики та торгівлі допитували генерального директора TikTok Шу Зі Чу. Однак у нього не вийшло довести їм, що TikTok не є “китайською зброєю”.

“Американському народу потрібна правда про загрозу, яку TikTok становить для нашої національної та особистої безпеки”, – сказала голова комітету Кеті Макморріс Роджерс, зробивши висновок, що “TikTok – це зброя”. За її словами, TikTok стежить за всіма, і Китайська комуністична партія може використовувати це як інструмент для маніпулювання Америкою.

У своїх свідченнях Чу захищав TikTok, а також заявив, що в американських компаній “не найкращий послужний список у сфері конфіденційності даних”. За його словами, питання, що виникли у Комітету з приводу TikTok, відображають загальноіндустріальні проблеми, які виходять далеко за рамки одного застосунку.

Під час слухань члени Комітету згадували різні законопроекти, які можуть змусити TikTok змінити свою роботу. Деякі запитали Чу, чи зобов’язується TikTok виконати вимоги їхніх законопроєктів до ухвалення самих законів. Здебільшого він ухилявся від відповідей.

Хай там як, це далеко не останній “допит” гендиректора TikTok.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.