Названо 6 нових продуктів Apple, які можуть з’явитися у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple ніколи не обговорює нові продукти до того, як буде готова офіційно представити їх, тому неможливо точно знати, чого очікувати. Але деякі продукти, як правило, надходять приблизно в один і той самий час щороку, що дає можливі підказки. Витоки та чутки також малюють картину потенційних гаджетів, які ми можемо побачити протягом 2023 року, як-от iPhone 15 та гарнітура “змішаної реальності” від Apple, про яку давно ходять чутки.

Якщо звіти виявляться точними, 2023 рік може стати першим у лінійці продуктів Apple. Наприклад, ми можемо побачити першу гарнітуру AR/VR компанії, перший iPhone з USB-C і перший 15-дюймовий MacBook Air. Що стосується інших продуктів, як-от AirPods, Apple TV і iPad, Bloomberg повідомляє, що цього року ми, найімовірніше, не побачимо серйозних змін у цих продуктових лінійках.

Дебют гарнітури змішаної реальності сигналізуватиме про абсолютно нову категорію продуктів для Apple, в той час як інші оновлення припускають, що Apple додатково оптимізує свої пристрої, щоб конкурувати з Android і Windows, які пропонують великі екрани та універсальну зарядку USB-C.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року Apple вже випустила кілька нових продуктів, зокрема нову жовту версію iPhone 14, оновлений HomePod, Mac Mini з чіпами M2 і M2 Pro, а також комп’ютери MacBook Pro з новими M2 Pro і M2 Max.

Модельний ряд iPhone 15

Apple зазвичай випускає нові iPhone у вересні, і цей рік, найімовірніше, не стане винятком. Серед найбільш значних змін, які ми очікуємо побачити в iPhone 15, – перехід з порту зарядки Lightning на USB-C. Це пов’язано з тим, що існують нові правила, які вимагають, щоб технічні продукти, що продаються в Європі, підтримували USB-C до 2024 року. Проте незрозуміло, чи повністю Apple прийме перехід на USB-C у всій лінійці iPhone 15, чи вона зробить регіональний перехід, або ж конкретна модель для Європи.

Ще одне потенційне оновлення може включати появу Dynamic Island на стандартних непрофесійних моделях iPhone 15, написав у вересні в Росс Янг, генеральний директор Display Supply Chain Consultants. Водночас Apple може додати в iPhone 15 Pro більше функцій, які відрізняють його від базових моделей. За словами аналітика TF International Securities Мінг-Чі Куо, такі функції можуть включати нову камеру перископа з поліпшеним оптичним зумом для iPhone 15 Pro Max і твердотільні кнопки для обох телефонів Pro.

Гарнітура Apple AR/VR

За даними Bloomberg, довгоочікувана гарнітура Apple зі змішаною реальністю може нарешті дебютувати в червні, що стане першим великим виходом Apple в нову категорію продуктів з часів Apple Watch. Очікується, що гарнітура поєднуватиме в собі елементи доповненої реальності, яка накладає цифрову графіку на реальне середовище, і віртуальної реальності, яка огортає користувачів 360-градусною графікою, такою як Meta Quest 2 за 400 доларів.

Але не очікуйте, що гарнітура Apple буде дешевою. Пристрій працюватиме на новому типі програмного забезпечення, яке по суті є 3D-версією інтерфейсу iPhone. Очікується, що він працюватиме на чипі Apple M2, який можна знайти в поточній лінійці MacBook, йдеться у звіті.

Технологічні гіганти від Meta до Sony і Microsoft пробували свої сили у віртуальній або доповненій реальності. Але є надія, що перший продукт Apple для віртуальної реальності зможе популяризувати цю технологію, оскільки компанія вже давно робить це з іншими продуктами.

Apple Watch Series 9

Як годинник, Apple зазвичай випускає нові моделі Apple Watch разом зі своїми новими iPhone восени. Однак цього року ми можемо побачити більш скромне оновлення, ніж зазвичай. Bloomberg повідомляє, що нам не слід очікувати значних змін в Apple Watch цього року. Що це означає, незрозуміло, але, можливо, годинник може включати звичайні оновлення, такі як підвищення продуктивності, а не важливі нові функції відстеження стану здоров’я.

Це відповідає моделі, якої Apple дотримувалася в останні роки. Apple Watch Series 8, за винятком додавання датчика температури і виявлення автомобільної аварії, дуже схожі на Series 7. Останніми роками Apple також представила більше нових функцій через оновлення програмного забезпечення, а не апаратні зміни, як-от можливість відстежувати етапи сну, які з’явилися в WatchOS 9. Але я сподіваюся, що Series 9 успадкує деякі функції від Apple Watch Ultra, особливо зручну кнопку “Дія”, яка полегшує перехід прямо до тренування.

Було не так багато чуток або повідомлень про те, чи варто очікувати оновлених моделей Apple Watch SE або Ultra у 2023 році. Але оскільки Apple не завжди випускає спеціальні випуски продуктів щорічно, не дивно, що Apple пропустить ці оновлення цього разу.

Новий iMac

Шанувальникам моноблока від Apple є, чого очікувати цього року. За даними Bloomberg, наступний iMac компанії перебуває на просунутій стадії розробки, а це означає, що він може з’явитися в другій половині цього року. Оновлений комп’ютер, найімовірніше, працюватиме на відомому за чутками процесорі Apple M3, який стане кроком уперед порівняно з чипом M2, використовуваним у поточних MacBook Pro і MacBook Air. Згідно зі звітом, він матиме 24-дюймовий екран, як і версія 2021 року, і буде доступний у тих самих колірних варіантах, але з деякими змінами внутрішнього дизайну.

Mac Pro з M2 Ultra

Apple також готує нову версію свого першокласного Mac Pro, який працюватиме на чипі під назвою процесор M2 Ultra, який, за даними Bloomberg, імовірно, стане наступником M1 Ultra. Це означатиме відхід від поточної моделі, яка дебютувала у 2019 році і працює на процесорах Intel Xeon. Повідомляється, що чип матиме 24 процесорних ядра, 76 графічних ядер і 192 ГБ пам’яті.

Mac Pro – це настільний комп’ютер високого класу від Apple, призначений для професіоналів. Це останній Mac, що залишився в поточній лінійці Apple, який не включає власний кремній компанії. У звіті передбачається, що його запустять у період з кінця весни до літа, а це означає, що ми можемо побачити його на Всесвітній конференції розробників Apple у червні.

15-дюймовий MacBook Air

Повідомляється, що легкий ноутбук Apple вперше цього року буде доступний у 15-дюймовому розмірі. Bloomberg повідомляє, що 15-дюймовий MacBook Air входить до планів Apple на 2023 рік, хоча незрозуміло, чи буде він працювати на очікуваному компанією чипі M3. Повідомляється, що новий 13-дюймовий MacBook Air також перебуває в розробці.

Очікується, що ці два ноутбуки з’являться наприкінці весни або влітку, тож ми маємо почути про них найближчими місяцями.

Загалом, чутки, витоки і звіти припускають, що 2023 рік може стати поворотним роком для комп’ютерної лінійки Apple. Якщо Apple оголосить про свою першу гарнітуру змішаної реальності, ми отримаємо уявлення про бачення компанії майбутнього обчислювальної техніки. Генеральний директор Apple Тім Кук голосно заявляв про потенціал, який він бачить у доповненій реальності, але ми ще не бачили спеціального обладнання Apple для надання таких можливостей. Поява кремнію Apple у Mac Pro також ознаменувала б завершення переходу Apple на власні чипи Mac у рамках поточної лінійки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.