Клієнти “Ощадбанку” втрачають доступ до своїх карток і додатка “Ощад24”

Клієнти Ощадбанку скаржаться на те, що не мають доступу до додатка Ощад24, а відповідно до своїх банківських рахунків. Фінустанова змінила спосіб авторизації, і тепер у частини громадян виникли проблеми.

Мешканці непідконтрольних територій не можуть відповісти на підтверджувальний дзвінок від банку через відсутність SMS-авторизації на їхніх територіях.

Одна з клієнток під ніком ifa58 залишила відповідну скаргу на “Ощадбанк” на сайті Мінфіну. За її словами, жінка раніше без проблем керувала рахунком через смартфон, хоч і проживає на непідконтрольній території. Для реєстрації або повторної авторизації в “Ощадбанку” було достатньо ввести код, отриманий через повідомлення SMS у Viber.

“Нововведення” проти людей

Однак віднедавна авторизація в застосунку проходить тільки через дзвінок банку, на який клієнту потрібно відповісти. Але проблема в тому, що український мобільний зв’язок не працює в непідконтрольних населених пунктах і відповісти на вхідний дзвінок клієнти “Ощадбанку” фізично не можуть.

“У деяких місцях є тільки роумінг операторів РФ. Якщо SMS може прийти в роумінгу, то вхідний дзвінок – ні. При цьому “Ощадбанк” заблокував повідомлення для авторизації в мобільному додатку через Viber. Жодних коментарів оператори не надають, їх не цікавить, що люди не можуть розпоряджатися своїми грошима через такі “нововведення”, – зазначила клієнтка банку.
Проблема в тому, що українські пенсіонери, які проживають на непідконтрольних територіях, досі продовжують отримувати пенсії на картки “Ощадбанку”, але розпоряджатися ними вони не можуть. Це змушує громадян погоджуватися на запропоновані російські пенсії, щоб якось вижити, і елементарно мати кошти на продукти.

Варіанти є, потрібно просто зателефонувати

У коментарі до цього відгуку інша мешканка Донецької області відповіла, що можна зателефонувати на “гарячу лінію” Ощадбанку, або зайти на сайт банку і повернути послугу авторизації через SMS у Viber.

“Хоча вони і зробили, щоб проходила авторизація за дзвінком, але для тих, хто на непідконтрольній території, ще залишилася можливість через гарячу лінію підключити, щоб код прийшов на вайбер для реєстрації. Просто зателефонуйте, там навіть через сайт можна, якщо працює інтернет – оператор ідентифікує і підключить ту функцію. Вже так перевіряли, то працює”, – написала клієнтка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.