Військовий експерт назвав суттєві відмінності між МіГ-29 і F-16

OPERATION IRAQI FREEDOM -- An F-16 Fighting Falcon flies a mission in the skies near Iraq on March 22. The F-16s are from the 35th Fighter Wing "Wild Weasels", Misawa Air Base, Japan. (U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Cherie A. Thurlby)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Польща та Словаччина передадуть Україні літаки МіГ-29, але для перемоги над Росією наша держава потребує американських F-16. Річ у тім, що між ними є принципова різниця.

Вона полягає в тому, що радянські МіГ-29 є виключно винищувачами. Про це 24 Каналу розповів військовий експерт Павло Нарожний.

Що відомо про радянські МіГ-29

Відтак, МіГ-29 насамперед призначені для повітряного бою з іншими літаками. Окрім того, винищувач ніяк не розвивався з початку 1980-х років, тобто вся авіоніка цих літаків є застарілою, а точність радарів не йде в порівняння з американськими F-16.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“МіГ-29 дуже помітний на радарах. Він має 2 величезні двигуни, які шумлять, з них йде багато диму, є велика теплова пляма. Тобто цей літак дуже легко збити”, – повідомив військовий експерт.

Які переваги має F-16

Натомість F-16 – це багатоцільовий та великовузловий літак, який задуманий як платформа для модифікацій. Ба більше, від свого створення він вже пройшов 7 модифікацій.

Те, що F-16 є багатоцільовим дозволяє застосовувати його для різних завдань. Умовно, якщо він має завдання знищити певний опорний пункт окупантів, а на шляху йому трапляється ворожий винищувач, то він може змінити завдання – ліквідувати літак противника та повернутися до попереднього курсу.

Також F-16 може знищувати кораблі, тобто він є платформою для несення крилатих протикорабельних ракет Harpoon, – сказав військовий експерт.

За його словами, є багато різних видів застосування західних F-16, зокрема:

  • по повітряних цілях;
  • по земних цілях;
  • для використання далекобійних крилатих ракет;

Окрім того, F-16 розроблявся як невидимка. Так, внутрішня частина скла кабіни пілота вкрита золотою плівкою. У такий спосіб випромінювання приладів в кабіні є непомітним для радарів ворога.

“F-16 – це дуже серйозна зброя, яка не йде в порівняння з тим, що є в росіян”, – підсумував військовий експерт.

Позиція США щодо надання F-16 не змінилася

Сполучені Штати наразі не планують відправляти в Україну американські багатоцільові літаки F-16. На позицію Вашингтона не вплинуло й рішення Польщі передати Україні радянські винищувачі МіГ-29.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.