У Microsoft Word і Exel додадуть помічника на основі ChatGPT-4

Також нейромережа буде інтегрована в PowerPoint і Outlook. Інструмент під назвою Copilot створений, щоб полегшити роботу людям, які активно працюють з офісними програмами.

Про це повідомило закордонне видання Engadget. За словами глави Microsoft 365 Джаред Спатаро, компанія не просто інтегрувала ChatGPT до Microsoft 365, а об’єднала додатки для роботи, Microsoft Graph і GPT-4 від OpenAI.

Контент в офісних програмах можна буде створювати на основі текстових запитів. Так у Word можна буде написати, відредагувати й узагальнити текст, спираючись на інші схожі за тематикою дані. Excel зможе провести аналіз таблиць і візуалізувати дані, використовуючи команди природною мовою. Презентації в PowerPoint генеруватимуться за допомогою готових документів і пропонуватимуть план виступу та налагоджуватимуть уже готові макети за текстовим запитом. Також Copilot у зв’язці з Outlook зможе сортувати пошту, пропонувати відповіді та об’єднувати гілки листів.

Однак цілком покладатися на нейромережу не варто. Творці визнають, що Copilot здатний помилятися, але зможе наштовхнути користувачів на цікаве вирішення завдань. Наразі розробка тестується і буде доступна в найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.