Повна заборона TikTok все ближче. Все більше країн Європи забороняють додаток

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за США та інституціями Європейського Союзу все більше суб’єктів забороняють використання додатку TikTok – цього разу рішення приймаються вже на національному рівні в Європі. Хоча ці правила поки що не стосуються пересічних громадян, а “лише” працівників офіційних установ, очевидно, що китайській компанії ByteDance не вдається переконати владу та служби в тому, що TikTok не є шкідливим. Особливо суперечливим є питання про те, що відбувається з даними користувачів китайського додатку.

І ще одна країна приєдналася до списку, цього разу не з Європи. Цього разу на подібний крок вирішила піти Нова Зеландія.

Рішення про блокування та заборону TikTok на пристроях державних службовців додатково ухвалила Велика Британія, а за мить до цього – Бельгія. Схоже, що лавина почалася, і вже не тільки на інституційному рівні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нижче наведено оригінальний зміст матеріалу, опублікованого 1 березня 2023 року

TikTok заборонили в більшій кількості установ

Нещодавно ми повідомляли, що Європейська комісія заборонила співробітникам користуватися TikTok. Виявляється, до таких кроків вдався і Європарламент. Офіційне рішення ще не оголошено, але джерело Reuters повідомляє, що правила вже встановлені. Співробітники Європарламенту не зможуть користуватися TikTok ні на офіційних пристроях, ні на приватних, якщо на них встановлена парламентська пошта.

TikTok заборонений не лише в Європі, але й у Сполучених Штатах. Білий дім дав державним установам 30 днів на те, щоб видалити китайський додаток з федеральних пристроїв і систем. Причина – занепокоєння щодо безпеки американських даних. Федеральний офіцер з інформаційної безпеки Кріс ДеРуша пояснює, що йдеться про захист цифрової інфраструктури країни, а також безпеку і приватність американців. Наразі, однак, звичайні громадяни США все ще можуть користуватися TikTok. Проте в країні обговорюється можливість його заборони.

Подібних прикладів можна навести ще більше. TikTok видаляють, наприклад, з офіційних пристроїв, якими користуються співробітники Міністерства закордонних справ Канади. Все частіше говорять про те, що TikTok збирає дані про користувачів, а китайське законодавство вимагає, щоб така інформація була доступна владі.

ByteDance стверджує, що зовсім не шпигує за американцями. Речник МЗС Китаю, з іншого боку, послався на заборону використання TikTok співробітниками інституцій ЄС. За його словами, ЄС вважає себе найбільш відкритим ринком у світі і невиправдано блокує компанії з інших країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.