Продукти Apple, які очікуються у 2023 році: iPhone 15, гарнітура AR/VR і багато іншого

Чутки, звіти та витоки можуть дати цінні натяки на те, що чекає на Apple цього року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки Apple ніколи не обговорює нові продукти до того, як оголосить про них, неможливо точно знати, чого очікувати у 2023 році. Але деякі пристрої, як правило, з’являються приблизно в той же час щороку, що дає можливі підказки про те, чого очікувати. Витіки та чутки також малюють картину потенційних гаджетів, які ми можемо побачити у 2023 році, таких як гарнітура «змішаної реальності» від Apple, про яку давно ходять чутки.

Якщо звіти виявляться точними, 2023 може стати кращим у лінійці продуктів Apple. Наприклад, ми можемо побачити першу гарнітуру AR/VR компанії, перший iPhone з USB-C та перший 15-дюймовий MacBook Air. Що стосується інших продуктів, таких як AirPods, Apple TV та iPad, Bloomberg повідомляє, що цього року ми, швидше за все, не побачимо серйозних змін у цих продуктових лінійках.

Дебют гарнітури змішаної реальності сигналізуватиме про зовсім нову категорію продуктів для Apple, в той час як інші оновлення припускають, що Apple додатково оптимізує свої пристрої, щоб конкурувати з такими великими кампаніями як Android і Windows, які пропонують великі екрани та універсальну зарядку USB-C .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У другорядних запусках в 2023 Apple випустила нову жовту версію iPhone 14, оновлений HomePod, Mac Mini з чіпами M2 і M2 Pro і комп’ютери MacBook Pro з новими M2 Pro і M2 Max.

Ось погляд на те, що ми очікуємо у 2023 році, на основі попередніх запусків Apple, чуток та витоків.

Модельний ряд iPhone 15

Зліва направо: iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus та iPhone 14.

Apple зазвичай випускає нові iPhone у вересні, і цей рік, швидше за все, не стане винятком. Серед найбільш значних змін, які ми очікуємо побачити в iPhone 15 – перехід з порту зарядки Lightning на USB-C. Це пов’язано з тим, що нові правила вимагають, щоб технічні продукти, які продаються в Європі, підтримували USB-C до 2024 року. Проте, неясно, чи повністю Apple прийме перехід на USB-C у всій лінійці iPhone 15 чи створить модель конкретного регіону для Європи.

Ще одне потенційне оновлення може містити появу Dynamic Island на стандартних непрофесійних моделях iPhone 15, написав у вересні в Твіттері Росс Янг, генеральний директор Display Supply Chain Consultants. У той же час, Apple може додати в iPhone 15 Pro більше функцій, які відрізняють його від базових моделей. За словами аналітика TF International Securities Мінг-Чі Куо, такі функції можуть включати нову камеру перископа з покращеним оптичним зумом для iPhone 15 Pro Max і кнопки для обох телефонів Pro.

Гарнітура Apple AR/VR

За даними Bloomberg, довгоочікувана гарнітура Apple зі змішаною реальністю може нарешті дебютувати в червні, що стане першим виходом Apple в нову категорію продуктів з часів Apple Watch. Очікується, що гарнітура поєднуватиме в собі елементи доповненої реальності, яка накладає цифрову графіку на реальний світ, як у грі для смартфонів Pokemon Go, та віртуальної реальності, яка огортає користувачів 360-градусною графікою, такою як Meta Quest 2 за 400 доларів.

Але не варто очікувати, що гарнітура Apple буде дешевою. Пристрій може коштувати 3000 доларів і працюватиме на новому типі програмного забезпечення, яке є 3D-версією інтерфейсу iPhone, повідомляє Bloomberg. Очікується, що він працюватиме на чіпі Apple M2, який можна знайти в поточній лінійці MacBook, йдеться у звіті.

Технологічні гіганти від Meta до Sony та Microsoft пробували свої сили у віртуальній чи доповненій реальності. Але є надія, що перший продукт Apple для віртуальної реальності зможе популяризувати цю технологію, оскільки компанія вже давно це робить з іншими продуктами.

«Я думаю, що Apple надасть велику допомогу ринку, як, скажімо прямо, зі смартфонами, планшетами та смарт-годинниками», – сказав Рамон Лламас, директор з досліджень в International Data Corporation.

Apple Watch серії 9

Apple зазвичай випускає нові моделі Apple Watch разом зі своїми новими iPhone восени. Однак цього року ми можемо побачити скромніше оновлення, ніж зазвичай. Bloomberg повідомляє, що нам не слід очікувати значних змін у Apple Watch цього року. Що це означає, незрозуміло, але, можливо, годинник може містити звичайні оновлення, такі як підвищення продуктивності, а не важливі нові функції відстеження стану здоров’я.

Це відповідає моделі, яку Apple слідувала в останні роки. Apple Watch Series 8, за винятком додавання датчиків температури та виявлення автомобільних аварій, дуже схожі на Series 7. В останні роки Apple також представила більше нових функцій за допомогою оновлень програмного забезпечення, а не апаратних змін, таких як можливість відстежувати етапи сну, що з’явилися в WatchOS 9. Але сподіватимемось, що Series 9 успадкує деякі функції від Apple Watch Ultra, особливо зручна кнопка «Дія», за допомогою якої можна відразу приступити до тренування.

Було не так багато чуток чи повідомлень про те, чи варто очікувати на оновлені моделі Apple Watch SE або Ultra у 2023 році. Але оскільки Apple не завжди випускає спеціальні випуски продуктів щорічно, не дивно, що Apple пропустить ці оновлення цього разу.

Новий iMac

Шанувальникам барвистого моноблоку від Apple є чого очікувати цього року. За даними Bloomberg, наступний iMac компанії знаходиться на просунутій стадії розробки, що означає, що він може з’явитися в другій половині цього року. Оновлений комп’ютер, швидше за все, працюватиме на відомому за чутками процесорі Apple M3, який стане кроком уперед порівняно з чіпом M2, який використовується в поточних MacBook Pro та MacBook Air. Згідно зі звітом, він матиме 24-дюймовий екран, як і версія 2021 року, і буде доступний у тих же кольорах, але з деякими змінами внутрішнього дизайну.

Mac Pro з M2 Ultra

Apple також готує нову версію свого першокласного Mac Pro, який працюватиме на чіпі під назвою M2 Ultra, який, за даними Bloomberg, швидше за все стане наступником M1 Ultra. Це означатиме відхід від поточної моделі, яка дебютувала у 2019 році та працює на процесорах Intel Xeon. Повідомляється, що чіп матиме 24 процесорні ядра, 76 графічних ядер та 192 ГБ пам’яті.

Mac Pro вартістю 5999 доларів – це настільний комп’ютер високого класу від Apple, призначений для професіоналів. Це останній Mac у поточній лінійці Apple, який не включає власний кремній компанії. У звіті передбачається, що він буде запущений у період з кінця весни до літа, а це означає, що ми можемо побачити його на Всесвітній конференції розробників Apple у червні.

15-дюймовий MacBook Air

Повідомляється, що легкий ноутбук Apple вперше цього року буде доступний у 15-дюймовому розмірі. Bloomberg повідомляє, що 15-дюймовий MacBook Air входить у плани Apple на 2023 рік, хоча незрозуміло, чи ця машина працюватиме на очікуваному компанією чіпі M3. Повідомляється, що новий 13-дюймовий MacBook Air також у розробці.

Очікується, що ці два ноутбуки з’являться наприкінці весни чи влітку, тому ми повинні почути про них найближчими місяцями, якщо звіт Bloomberg точний.

В цілому, чутки, витоки та звіти припускають, що 2023 може стати поворотним роком для комп’ютерної лінійки Apple. Якщо Apple оголосить про свою першу гарнітуру змішаної реальності, ми отримаємо уявлення про бачення майбутнього обчислювальної техніки. Генеральний директор Apple Тім Кук відкрито говорив про потенціал, який він бачить у доповненій реальності, але ми ще не бачили спеціалізованого обладнання Apple для забезпечення таких можливостей. Поява кремнію Apple у Mac Pro також ознаменувала б завершення переходу Apple на власні чіпи Mac у рамках поточної лінійки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.