США опублікували фото новітнього ядерного бомбардувальника B-21 Raider

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ВПС США опублікували два нових зображення ядерного стелс-бомбардувальника B-21 Raider. Конструкція і можливості літака вартістю 692 млн доларів тримаються в найсуворішому секреті.

B-21 Raider має бути здатний виконувати далекі місії з території США без необхідності в передових базах і, можливо, з мінімальною потребою в дозаправленні в польоті.

Інші факти про B-21, які визнали ВПС, полягають у тому, що, крім далеких ударних місій, він може використовуватися для місій розвідки, спостереження і рекогносцировки. Він також володіє високим ступенем автономності та штучним інтелектом, що дає йому змогу працювати без екіпажу і в якості платформи управління для рою безпілотників. B-21 є “еволюцією” бомбардувальника B-2 Spirit.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На знімку зблизька видно, що покриття виконано з нового композиту, який потрібен для кращого розсіювання відбитих радіолокаційних сигналів.

Хвіст видно погано, як і вихлопні труби двигунів, але структура хвоста здається більш інтегрованою в крило і корпус замість виразної пилкоподібної конфігурації B-2.

ВПС планують придбати щонайменше 100 літаків B-21, перший з яких має надійти на озброєння 2027 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.