Через кілька років у Apple буде два чудових підекранних сканери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилися повідомлення про ще одне нововведення, яке Apple може впровадити у свої смартфони. Ми зараз говоримо про старий знайомий датчик Touch ID, який буде вбудований в екран iPhone і до того ж отримає кілька додаткових функцій. Компанія вже оформила права на цей винахід у Відомстві з патентів і товарних знаків США (USPTO).

Варто нагадати, що Apple кілька років тому вирішила замінити Touch ID на Face ID, заявивши, що останній метод розпізнавання безпечніший і надійніший, ніж попередній. Незважаючи на це, технологічний гігант не припинив інвестувати в дослідження дактилоскопічного датчика і продовжує патентувати варіанти його застосування в смартфонах.

Американці раптом усвідомили, що вони можуть використовувати підекранний сканер не тільки для зчитування відбитків пальців, а й також для вимірювання рівня кисню в крові та частоти серцевих скорочень. У разі, якщо Apple зуміє створити досконаліший і універсальніший датчик Touch ID, вона може розглянути можливість повторного впровадження його у свої телефони. Якщо компанія попутно вирішить проблему з розміщенням фронтальної камери в підекранний простір, майбутній iPhone взагалі стане ідеальним смартфоном без динамічного острівця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти кажуть, що перші пристрої з оновленим сканером відбитків пальців можуть з’явитися не раніше 2026 року. Якщо Apple знайде йому правильне застосування, то Touch ID, захований під склом екрана, може стати наступним кроком у розвитку смартфонів, що відповідають усім очікуванням і потребам користувачів.

Втім, розробники протилежного напрямку теж не збираються сидіти, склавши руки. За словами знаменитого консультанта в індустрії дисплеїв Росса Янга, Apple планує випустити свій перший телефон з підекранним сканером Face ID у 2025 році. Цей термін зсунувся на один рік через непередбачені проблеми, які виникли з датчиком. Тож цілком можливо, що модель iPhone 17 Pro вийде вже з ідентифікатором обличчя, прихованим під екраном.

Хто переможе в цьому протистоянні, покаже час. На нашу думку, ідеальним рішенням було б залишити в майбутніх поколіннях iPhone обидві технології. Тим більше, що датчикам уже не потрібно буде конкурувати один з одним за крихітне місце на поверхні дисплея.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.