ChatGPT стане ще кращим. Ось що відомо про нову нейромережу GPT-4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія OpenAI створила мультимодальну модель штучного інтелекту GPT-4. У ній використовуються напрацювання з попередньої версії, GPT 3.5, а також реалізовано кілька нових технологій. Повноцінна презентація GPT-4 відбудеться наступного тижня, але вже зараз доступна попередня інформація про можливості цієї ШІ-моделі.

GPT-4 передбачає кілька способів взаємодії з людиною – не лише за допомогою введення тексту, а й під час голосового спілкування, надсилання зображення, звуку чи відео. ШІ зможе як сприймати інформацію в цьому вигляді, так і відтворювати в такому ж форматі. Відповіді ChatGPT при використанні моделі GPT-4 будуть ще більш людяними, тобто сильніше наближеними до мови, яку зазвичай використовують люди, спілкуючись один з одним. У GPT-4 буде передбачена підтримка безлічі мов.

OpenAI також планує випустити мобільний додаток ChatGPT на базі нейромережі GPT-4. Наразі спілкуватися з цим чат-ботом можна тільки в браузері, хоча існують неофіційні додатки і телеграм-боти, в яких використовуються моделі GPT 3 і 3.5. Крім того, компанія Microsoft, яка вклала в розвиток OpenAI десять мільярдів доларів, запустить оновлену версію пошуковика Bing, де буде використовуватися GPT-4. Ця ж ШІ-модель може знайти застосування в деяких інших продуктах Microsoft, зокрема в операційній системі Windows 11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.