Вийшов Telegram 9.5 з цілим списком нововведень

Популярний месенджер Telegram оновився до версії 9.5 і приніс низку великих нововведень. Про це повідомляє команда Telegram.

Згідно з джерелом, головним нововведенням Telegram 9.5 став режим енергозбереження – абсолютно нова фіча, яка раніше не застосовувалася в популярних месенджерах для мобільних пристроїв. Користувач може вручну ввімкнути або вимкнути візуальні ефекти, анімації, автовідтворення GIF і відео, а також автооновлення чатів у фоні. Всі ці функції витрачають заряд акумулятора і за рахунок їх відключення можна підвищити енергоефективність смартфона.

Зрозуміло, новий режим можна налаштувати на автоматичне ввімкнення по досягненню певного заряду батарейки.

Розробники зазначають, що скрупульозно попрацювали над версією для Android і підібрали оптимальні налаштування нового режиму для більш ніж 200 моделей пристроїв.

Серед інших нововведень:

  • Налаштування швидкості відтворення. Тепер можна запустити будь-які аудіо- та відеозаписи на будь-якій швидкості від 0,2x до 2,5х – потрібно затиснути кнопку “2Х” і вибрати значення.
  • Час прочитання в групах. Тепер у групах до 100 осіб видно час прочитання повідомлення кожним учасником.
  • Запрошення в групу. Якщо співрозмовник заборонив додавати себе в групи, тепер ви зможете автоматично надіслати йому повідомлення із запрошенням і посиланням на групу.
  • Стікери. Тепер набори стікерів сортуються за часом використання, завдяки чому найулюбленіші з них завжди будуть під рукою.
  • Переклад описів ботів. Розробники можуть локалізувати описи своїх ботів, додавши переклад різними мовами.
  • Папки в iOS. Тепер власники iPhone і iPad можуть позначити всі чати в папці як прочитані одним натисканням, а також використовувати папки для швидкого пошуку чату для пересилання повідомлення. На Android ці функції додадуть пізніше.
  • Premium-емодзі. У Telegram 9.5 додалося 10 анімованих наборів емодзі для підписників Premium.
  • Інтерактивні емодзі та реакції. У месенджері оновилися емодзі 👾😡😎 🤷‍♀️🤷🤷‍♂️ – тепер у них є повноекранна анімація. А ще їх можна використовувати як реакції на повідомлення.
  • Інші поліпшення. Інженери Telegram повідомляють, що версія 9.5 містить понад 400 “підкапотних” виправлень і поліпшень для різних платформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.