YouTube позбавиться дратівливого формату реклами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У блозі YouTube з’явився цікавий анонс щодо одного з найстаріших видів реклами на платформі. Компанія оголосила про видалення оголошень у вигляді банерів та розповіла, яку користь це принесе користувачам та рекламодавцям.

Банери з’являються в нижній частині ролика лише під час перегляду відео з комп’ютера. З 1 квітня 2023 року користувачі по всьому світу більше не побачать цього типу реклами, а меню вибору відповідного шаблону зникне з YouTube Studio. Керівництво сервісу визнало цей формат застарілим, неефективним для рекламодавців і користувачам, що заважають.

«…Оверлейна реклама — це застарілий формат реклами, що з’являється лише на настільних комп’ютерах і створює перешкоди для глядачів. Ми очікуємо побачити обмежений ефект для більшості творців контенту, оскільки очікуємо залучення глядачів до більш ефективних форматів реклами», — розповіли представники компанії.

Тепер у списку форматів реклами на YouTube залишилися короткі ролики, врізані в основний відеоряд, реклама з позначкою «Переглянути продукт», що спливає, і банери в списку рекомендованих відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.